Connect with us

technokrata

Az Acer bemutat a Windows-nak

Laptop

Az Acer bemutat a Windows-nak

Hódít a Linux a noteszgépgyártók körében is.

Gianfranco Lanci, az Acer elnöke nemrég nyilatkozta, hogy: „Az egész ipar csalódott a Windows Vistában. Nem igazán hiszem, hogy valaki kifejezetten a Vista kedvéért vásárolna PC-t.” Ez a két megállapítás a viszonylag jó Vista eladási adatok ellenére is szigorú és kíméletlen kritika az új, microsoftos operációs rendszerről.

És hogy az Acer nem csak a levegőbe beszél, azt a minap egy újsághirdetés is megerősítette. A The Inquirer értesülései szerint a távol-keleti vállalat nemrég Szingapúrban jelentetett meg egy olyan reklámot, amely 15,4 colos, Aspire 5710Z típusú modelljét népszerűsíti. A noteszgép érdekessége, hogy előretelepítetten nem Windows-t, hanem Ubuntu linuxot tartalmaz. Többek között ennek is köszönhető az igen kedvező, körülbelül 660 dolláros (átszámítva körülbelül 120 ezer forintos) ár.

Egyelőre az Acer hivatalosan nem kívánt részleteket közölni az ügyben, így még nem tiszta, hogy az akciót maga a vállalat, vagy egy viszonteladó indította el. Az viszont biztos, hogy van keletje a nyíltforrású operációs rendszernek: az Acer nem az első nagy notebookforgalmazó, amelyik előállt az ötlettel. A Dell Inspiron 1420-asát kínálja linuxszal (érdekes módon azon is az Ubunti disztribúció található). Annak, aki viszont ragaszkodik a Windows-hoz, de nem akar fizetni érte, ugyanakkor legális szoftvert szeretne használni, érdemes lesz erre a projektre figyelnie.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek