Connect with us

Hirdetés

technokrata

A routerek új generációja: gigabites Netgear készüléket teszteltünk

Laptop

A routerek új generációja: gigabites Netgear készüléket teszteltünk

Következő generációs vezetékmentes hozzáférés, gigabites LAN, részletes súgó minden beállításhoz – Netgear Rangemax Next a boncasztalon.

Miért érdemes otthonra routert vásárolni? Az útirányító eszköz egyik legnagyobb érdeme a hardveres tűzfal – a modem és a PC közé beiktatva akkor is védelmet nyújt az online támadásokkal szemben, ha a felhasználó nem telepített fel szoftveres tűzfalat számítógépére. Hálózati útválasztó eszközre pedig egyre több otthonban van szükség, hiszen manapság már nem ritka, hogy több PC-t használnak internetezésre a lakásban.

A fentieken túl természetesen további igények is felmerülhetnek – az elmúlt évek fejlődésével a régebbi routerek annak ellenére elavulttá váltak, hogy az ember jellemzően nem 1-2 évre vesz ilyen készüléket. Vagyis nem csak annak érdemes routert vennie, aki mostanában csatlakozik fel először a Világhálóra, hanem azoknak is, akik már régóta interneteznek – nekik a plusz szolgáltatások miatt. És ez utóbbiakban a Netgear Rangemax Next Wireless-N Router Gigabit Edition (röviden: WNR854T) nem szűkölködik; ezért nemrég kipróbáltuk, hogy mire képes.

Külsőre minimalista hozzáállást követ az eszköz: a dobozból egy fehér, Apple-designra hajazó router bukkan elő, amelyen mindössze hét, a burkolat mögé rejtett LED látható. Ezek sorban, fentről lefelé: bekapcsoltságot, Internet-csatlakozást, vezetékmentes hálózat működését, illetve a négy LAN-port csatlakozottságát jelző LED-ek. A készülék hátoldalán található a négy LAN és a WAN port, az adapter csatlakozója, a gyári beállításokat visszahozni képes reset gomb, illetve egy-egy matrica tartalmazza a sorozatszámot és a MAC címet.

Mit ad még a gyártó a routerhez? Egy talpat, amivel stabilabban „állhat”; egy Ethernet kábelt, ami a modem és a router közé csatlakoztatandó; egy setup CD-t, ahol magyar nyelvű instruálással is találkozhatunk (sajnos a terméktámogatás nyelve kizárólag angol). Ezeken felül még egy 12 voltos, 1,5 amperes adaptert, valamint rengeteg papírt a jótállásról, és többek között arról, hogy a router szoftvere GPL kódot is tartalmaz, vagyis ezen részek hibás működése esetén a Netgear mossa kezeit.

Most lássuk részletekbe menően, mivel is örvendezteti meg a gyors hálózati kapcsolatra vágyókat a Rangemax Next!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés