Connect with us

technokrata

Sokkal jobbá válhat a Vista – csak napok kérdése?

Laptop

Sokkal jobbá válhat a Vista – csak napok kérdése?

Vista Teljesítmény és Megbízhatóság Csomag.

A Microsoft elkészült végre a „Vista Performance and Reliability Pack” névre keresztelt szoftvercsomagjával, ami révén növekedni fog az operációs rendszer teljesítménye és stabilitása. Igaz, egyelőre nem érhető el az automatikus frissítést kínáló Windows Update szolgáltatáson keresztül, de a Techspot értesülése szerint ez nem jelenti azt, hogy ne is bújna meg valahol a Microsoft szerverein. A hivatalos debütálásra azonban a következő keddig várni kell.

Elsősorban nem biztonsági javításokat, hanem a már meglevő funkciókat teszi jobbá, kevésbé erőforrásigényesebbé a csomag. Néhány példa:
– továbbfejlesztett kompatibilitás számos videodriverrel
– továbbfejlesztett képi látvány a komoly grafikai elemekkel rendelkező játékok tekintetében
– továbbfejlesztett lejátszási minőség HD DVD és Blu-ray lemezeknél, nagy monitor használata esetén
– megnövelt megbízhatóság Internet Explorer alatt, külső fejlesztők által készített eszköztárak használata esetén
– továbbfejlesztett megbízhatóság a Windows XP-ről Vistára frissítő rendszereknél
– AVI file-ok létrehozásakor jelentkező hibák javítása
– a Vista Memory Managerének továbbfejlesztése, memóriahibák javítása

A 938979-es számot viselő csomag telepítését követően állítólag a lassú file-másolás is fürgévé válik. Az Aeroexperience benchmarkja szerint átlagosan 61 százalékkal válik gyorsabbá az állományduplikálás a Vista alatt.

Letölteni a csomagot egyelőre nem lehet – legalábbis hivatalos forrásból nem. Ugyan a Neowin portál közzétett két linket, ahol mind a 32, mind a 64 bites Vistát használók számára elérhető volt a pakk – ezek a linkek azonban most nem létező oldalakra mutatnak. Nem tudni, hogy a Microsoft keze ér(t) el ilyen messzire, vagy valamilyen más okból kifolyólag került sor a file-ok eltávolítására. Persze egy kis kereséssel azért a nyomára akadhatunk az állományoknak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp