Connect with us

technokrata

Notebook: négymagos szörny hódít

Laptop

Notebook: négymagos szörny hódít

Mindent lesöpörhet a színről.

Az Eurocom nemrég jelentette be első olyan hordozható számítógépét, melyben már egy négymagos processzor dolgozik. A D900C Phantom-X modell szinte semmiben nem kötött kompromisszumot, ami a teljesítményt illeti. Az Intel új quad-core CPU-i mellett például winchesterkapacitása is tiszteletreméltó: akár 750 GB-nyi tárhely is a felhasználó rendelkezésére állhat. És ha netán nagyfelbontású filmeket szeretne nézni a tulajdonos, az sem jelent gondot: a masinát ellátták Blu-ray meghajtóval is.

Természetesen nem kell szégyenkeznie a 3D-s teljesítményt nézve sem az Eurocom gépének. Akár egy- akár két-GPU (SLI) kialakítást igényel a vásárló, a forgalmazó képes teljesíteni az extrém igényeket (a grafikus processzor egyébként az Nvidia keze munkáját dicséri). Emellett DVI és S-Video kimenet is található rajta, így sem egy külső monitor, sem egy televízió csatlakoztatása nem okozhat problémát.

Operatív tára akár 4 GB-nyi lehet, természetesen igénytől függő mennyiségű DDR2 SDRAM kerül a notebookba. Emellett gigabites Ethernet csatoló és 802.11a/b/g wireless adapter, Firewire és USB 2.0-s portok tömkelege, memóriakártya-olvasó, Bluetooth 2.0 áll a külső eszközökkel kapcsolatot létesíteni vágyó felhasználó rendelkezésére. Sztereó hangszórókkal, integrált mikrofonnal is ellátták, és opcionális tartozékként TV tuner is kapható hozzá.

Persze mindez egyáltalán nem olcsó, sőt! Az alapkonfiguráció 3000 dollárba (560 ezer forintba) kerül, és ebben még sem a négymagos processzor, sem az SLI-be szervezett GPU-rendszer nem tartozik bele.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp