Connect with us

technokrata

Verbatim: kétrétegű HD DVD-k, 16 GB-os pendrive-ok, 750 GB-os winchesterek

Laptop

Verbatim: kétrétegű HD DVD-k, 16 GB-os pendrive-ok, 750 GB-os winchesterek

A gyártó tovább növeli a tárkapacitást – minden téren.

Az IFA elektronikai vásáron új termékekkel jelenik meg a tároló-specialista Verbatim mind az optikai, mind az USB és flash alapú memóriák területén. Standja a 15.1-es csarnokban lesz felállítva az augusztus 31. és szeptember 5. között tartott berlini kiállításon. A nagyfelbontású filmek, a HDTV és HD rekorderek használói számára fejlesztette ki 30 gigabájt kapacitású, Dual Layer formátumú HD-DVD-it, amelyek a vásáron szintén elérhetők lesznek. Az új tároló írási sebessége 4,5 MB/s. A HD-DVD DL 30 GB kompatibilis a 2.1-es HD DVD szabvánnyal, és szeptembertől Európa nagyobb árusítóhelyein is kereskedelmi forgalomba kerül.

A Verbatim a szakvásáron bemutatja akár 750 gigabájt tárolókapacitást biztosító külső merevlemezeit, szeptembertől pedig a cég 2,5 inches sorozatában elérhetők lesznek a 120, 160 és 250 gigabájtos modellek. A 2,5 inches sorozat darabjai USB 2.0 Firewire csatlakozón keresztül csatlakoznak a számítógéphez. A szintén szeptemberben kereskedelmi forgalomba kerülő, 3,5 inches modellek 500 és 750 gigabájtos változatban lesznek elérhetők, és hagyományos USB 2.0, illetve Firewire csatlakozóval kapcsolódnak a számítógéphez. Emellett, a 3,5 inches sorozat darabjai Ethernet csatlakozón keresztül NAS-ként (Network Attached Storage) azonnal számítógépes hálózathoz is csatlakoztathatók.

Emellett a cég bemutatja nagysebességű, 16 gigabájtos USB 2.0 Store ´n´ Go kulcsát. Az IFA-n a Verbatim teljes flash-es memóriakártya-készletét is felvonultatja, úgymint a legutóbbi 2 GB-os microSD modellt, vagy a 8 GB-os SDHC-t, de elérhetők lesznek a 2-től 8 GB-ig terjedő kapacitású CompactFlash modellek is. A Verbatim microSD olvasási sebessége 4 MB/mp, írási sebessége 2 MB/mp. A leggyorsabb kategóriába tartozó SDHC kártyák írási sebessége 6 MB/mp. A 2, 4, és 8 GB-os kapacitással elérhető CompactFlash kártyák írási sebessége szintén 4 MB/mp.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp