Connect with us

technokrata

Szépíteni készül az AMD/Ati – Radeon 3000-esek a láthatáron

Laptop

Szépíteni készül az AMD/Ati – Radeon 3000-esek a láthatáron

DirectX 10+ videokártyáiról számolt be a vállalat.

Az Advanced Micro Devices a múlt hét végén jelentette be, hogy az Ati Radeon HD 2000-es sorozat késése és viszonylag gyenge teljesítménye ellenére továbbra is igyekszik versenytársával felvenni a harcot a grafikai megjelenítés piacán. Jövőre már a DirectX 10+ grafikus chipekre koncentrál a gyártó, illetve továbbfejleszti multi-GPU technológiáját is.

Rick Bergman, a vállalat vezető alelnöke és a grafikus termékcsoport menedzsere úgy nyilatkozott az AMD Technology Analyst Day rendezvényen, hogy jövőre a natív négymagos, 45 nanométeres gyártási eljárással készülő processzorok ideje következik. Emellett komoly hangsúlyt fektetnek a teljesítményorientált felhasználók számára készített chipkészletek piacra dobására, valamint új, csúcskategóriás GPU-családot terveznek megjelentetni a Leo platformon. „Ez az a szegmens, ahol egyszerűen nem ülhetsz a babérjaidon.” – mondta Bergman.

Sajnos egyelőre nem sokat tudni az R700-as kódnevű grafikus processzorról. Abból a szűkös információból, amit eddig kiadtak, annyit látszik, hogy DirectX 10+ támogatási képességekkel rendelkezik, a rá épülő kártyák PCI Express 2.0-s csatlakozókba illeszkednek, valamint támogatja az Ati Avivo HD videomotorját, az univerzális videodekódolást (UVD), és a nemrég debütált Displayport konnektort. Ezzel az AMD jelentősen fellendítheti a HDMI riválisaként érkező, közel 11 gigabites másodpercenkénti adatátviteli sebességet kínáló csatlakozó piacát. Természetesen az R700-as támogatni fogja az Ati Crossfire több-GPU-s technológiát is.

A fentieken túl napvilágot látott a gyártástechnológia típusa: 55 nanométeres csíkszélességgel fognak dolgozni a következő generációs grafikus processzorok megalkotásakor. Ez jótékony hatással lehet a fogyasztásra és 3D-s teljesítmény növelésére is (jelenleg egyik szempontból sem áll fényesen az AMD/Ati).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák