Connect with us

technokrata

Darabokban az Asus – többé nem gyártja saját termékeit?

Laptop

Darabokban az Asus – többé nem gyártja saját termékeit?

A márka marad, a gyártó változik(?)

A hónap elején számoltunk be arról, hogy a távol-keleti vállalat bejelentette a cég feldarabolására vonatkozó terveit. Eszerint három különálló részleg jönne létre, amely révén elkerülheti a szerződéses gyártóival való konfliktusokat, valamint jobban koncentrálhat az egész üzleti csoport növekedési tempójának felgyorsítására. Ez nem jelenti az Asus termékek megszűnését. A vállalat megtartaná az ismert márkaneveket, illetve termékvonalakat, mint amilyenek az alaplapok, videokártyák, noteszgépek és okostelefonok, vagy a szerverek és más kommunikációs eszközök. Az újonnan létrejövő Unihan Technology PC-vel kapcsolatos eszközöket (alaplapok, bővítőkártyák) fejlesztene és gyártana, míg a Pegatron Technology számítógép házakat, különböző modulokat és a nem-PC üzletághoz tartozó fejlesztéseket venné át. Bővebben itt.

Nos, a legfrissebb értesülések szerint további változásokra lehet számítani. Tajvani források szerint nem kizárt, hogy a cég kihelyezi (outsource-olja) alaplapjainak és noteszgépeinek gyártását, közvetlenül azután, hogy 2008 elejére véget ér a három részre darabolódás. A pletykák szerint ezeket a hardvereszközöket korábbi nagy riválisai fogják számára legyártani, így az anyacéghez tartozó részlegek koncentrálhatnak a nagy forgalmazók, mint a Dell vagy a Sony, minél több megrendelésének megnyerésére.

A Digitimes jelentése szerint a Quanta lehet az első OEM, amely az Asustek számára készít majd hordozható számítógépeket. Hasonló folyamat játszódik le az alaplapok esetén is, legalábbis a távol-keleti újság szerint: ezeket a hardverelemeket a Foxconn Electronics gyárthatja a jövőben. A jelentés szerint az eladások tekintetében csúcsidőszaknak számító hónapokban akár 20-30 százalékos gyártáskihelyezésre is számítani lehet, bár mindenképpen meglepő lenne, ha az „ős rivális” Foxconn gyártaná az Asus alaplapok egy részét.

Egyelőre sem az Asus, sem a két, szóba hozott tajvani cég nem kívánta kommentálni a feltételezést, így az sem derült ki, hogy ha sor kerül a kiszervezésre, akkor csak a gyártást vagy a kutatás/fejlesztést is idegen kézbe adja-e a vállalat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp