Connect with us

D-Link: nagy sávszélességű, vezetékmentes USB

Laptop

D-Link: nagy sávszélességű, vezetékmentes USB

Tanúsított D-Link vezeték nélküli USB termékek.

A D-Link vezeték nélküli USB kezdőcsomagja az első körben nyerte el az USB-IF (ISB Implementers Forum) tanúsítványát. A vezeték nélküli USB technológiával az USB nyomtatók, lapolvasók, játékkonzolok vagy akár digitális fényképezőgépek a Bluetooth technológiát lényegesen meghaladó sebességgel, kábelek nélkül köthetők össze a notebookokkal és asztali számítógépekkel. A technológia az EU vonatkozó hatóságának jóváhagyására vár, ennek meghozatalát követően várhatóan Európában is megjelennek ezek a lakossági piacra szánt termékek.

A legújabb ultraszélessávú rádiós átviteli (UWB) szabványra épülő termékek jelentősen nagyobb sebességet – akár 480 Mbps – biztosítanak a jelenlegi rövid hatótávolságú vezeték nélküli eszközöknél, így különösen alkalmasak nagymennyiségű adatok 10 méteren belüli továbbítására, igen alacsony energiafelhasználás mellett.

A D-Link most tanúsított DUB-9240 Vezeték nélküli USB kezdőcsomagja egy 4 portos vezeték nélküli USB hub-ból (DUB-2240) és egy vezeték nélküli USB adapterből (DUB-1210) áll. Használata egyszerű: az adaptert a laptophoz vagy asztali PC-hez csatlakoztatva a hubra kötött valamennyi USB periféria elérhetővé válik, vezeték nélkül. A tanúsításnak köszönhetően a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy vezeték nélküli USB eszközük együttműködik majd a már megvásárolt USB eszközökkel, valamint más gyártók vezeték nélküli USB termékeivel is.

A termék októbertől jelenik meg a nemzetközi piacokon nagyságrendileg 39 000 forintos szett áron. Az egyes adapterek és hub-ok ennek felébe kerülnek majd. Európában az ETSI CE direktívájának kiadását követően kezdődhet meg a termék értékesítése – a gyártó reményei szerint még ebben az évben.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom