Connect with us

Hirdetés

technokrata

Univerzális töltőadapter az APC-től

Laptop

Univerzális töltőadapter az APC-től

Vége a kábeldzsungelnek!

Annak, aki sokat utazik, gyakran gondot okoz a megfelelő típusú tápcsatlakozó kiválasztása – arról nem is beszélve, hogy elektronikus készülékeinkhez általában külön-külön töltőadapter kell. Egy a telefonnak, egy a PDA-nak, egy a notebooknak… ez sok felesleges kábelt, plusz adaptert jelent. Az APC nálunk járt UPA9 (Universal Power Adapter) terméke azonban megoldást nyújt a problémára: univerzális töltője rengeteg kütyüvel kompatibilis, egyen- és váltóáramú hálózatokhoz (11-16 V DC, 100-127 V AC 50/60 Hz, 220-240 V AC 50/60 Hz) egyaránt használható, tehát egy rövid kiruccanás Londonba, vagy egy hosszabb út a távol-keletre nem okoz gondot.

A készülék csomagolásából maga a szürke-fekete adapter, a hozzá való tápkábel, illetve ennek végén az európai hálózatokhoz tervezett kétágú dugó található. Ezt a dugót az APC mérnökei az angolszász elektromos hálózatokhoz készített háromágú csatlakozóba rejtették el – egy keresztélű csavarhúzóval lehet „kiszabadítani”. Az adapter másik oldalába fixen be van építve az elektromos eszközökhöz csatlakoztatandó kábel, aminek a végén egy univerzális csatlakozó található. Erre 10 különböző dugó húzható rá – a kialakításnak köszönhetően „bolondbiztosan”, csak egyetlen irányból. Az egyes dugókat az ABC betűivel jelölte meg a vállalat, de átmérőjükről is felismerhető, hogy melyik hova való. A hivatalosan támogatott eszközök (tucatnyi notebookforgalmazó készüléke, számos mobiltelefon- és PDA-gyártó terméke) listája itt tekinthető meg, több száz modell között lehet böngészni.

A csomag tartalma még egy szivargyújtóról működő töltő is, amely egy külön csatlakoztatható kábellel kötődik az adapterhez. Ezen egyébként helyet kapott egy USB-s csatlakozó, mert az APC gondolt azokra a készülékekre is, melyek képesek az univerzális soros buszon keresztül feltöltődni. A töltés művelete mindamellett nem bonyolult: a megfelelő kábelek csatlakoztatása előtt csupán a töltőfeszültséget (12-20 V) kell kiválasztani – ha ezzel nem lennénk tisztában, akkor a készülékre nyomtatott információs táblázat segíthet. Amennyiben mindent rendben csináltunk, az adapter LED-je kigyullad, ezzel jelezve, hogy töltésre kész állapotban van.

Ugyan az APC UPA9 készlete feleslegessé teszi a különböző adapterek és kábelek cipelését, mégis, a sok apró csatlakozó miatt nehézkesnek tűnhet a szállítása. Éppen ezért a vállalat mellékelt egy fekete vászonzsákot is, amibe a töltő összes elemét be lehet tenni – így minden egy helyen, praktikusan tárolható. Itthon ezért a kényelemért bruttó 21.900 forintot kell kifizetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés