Connect with us

technokrata

Hatalmas kijelző, extragyors Wi-Fi: Toshiba notebookot teszteltünk

Laptop

Hatalmas kijelző, extragyors Wi-Fi: Toshiba notebookot teszteltünk

A Satellite P200-10C több szempontból is kiemelkedik társai közül, kipróbáltuk tehát, mennyire állja meg a helyét a legújabb technikákra vágyók körében.

Nemrég kaptuk tesztelésre a Toshiba Satellite P200-10C típusú noteszgépét. A dobozából kihámozva azonnal szembeötlik nagy mérete: 17 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-je sejtetni engedi, hogy asztali PC-k leváltására, filmnézésre (is) terveztetett. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a csomagolás nem csak magát a hordozható számítógépet rejti. Mivel a készüléket a Toshiba a Windows Vista Home Premium változatával szállítja, ezért annak magyar nyelvű ismertető füzete a kezdő vistások számára kifejezetten hasznos lehet (egyébként maga az operációs rendszer is magyar nyelven kommunikál a felhasználóval). A dobozban lapul még egy szoftverhelyreállító CD, illetve egy csomó egyéb ismertető kézikönyv. Például a készülék gyors ismertetője, biztonságos használatának leírása, de az érdeklődők gyors (angol) áttekintést kaphatnak az LCD technológiáról is. Plusz ne feledkezzünk meg a tápegység adapteréről és a hozzá tartozó kábelekről sem.

A noteszgép fekete, zongoralakk-szerű bevonatot kapott, ami egyrészt elegánssá teszi a kinézetét, másrészt viszont igényel egy puha törlőkendőt is – már amennyiben nem akarjuk az ujjlenyomatainkkal kidekoráltan használni a fedőlapot. Az elegáns hatást fokozza a kinyitott állapotban bal alsó sarokban, a lakkozott borítás alól kék fénnyel világító Satellite logó, illetve a középen látható állapotjelző LED-ek (bekapcsoltság, töltés, winchesterművelet stb.). A laptop érdekessége, hogy hátuljára semmilyen csatlakozó, kivezetés nem került – ezeket a gyártó a készülék két oldalára telepítette. Jobboldalt az optikai meghajtó és a szellőzőnyílás mellett két darab USB port, baloldalt pedig a tápcsatlakozó, a külső monitor csatlakoztatására szolgáló D-Sub, az Ethernet csatlakozó kimenete, két további USB és egy S-Video csatlakozó található. Szintén ezen az oldalon képes hozzákapcsolódni a Firewire eszközökhöz, illetve az ExpressCard bővítőslotja is itt helyezkedik el. Szemből a Wi-Fi ki/bekapcsoló csúszkája, a mikrofon és a fülhallgató be/kimenetek, a hangerőszabályzó és a memóriakártya dokkolója (SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card) található.

Billentyűzete külön misét érdemel. Először is magyar, ráadásul a nagy LCD-nek köszönhetően teljes kiosztású, még numerikus keypaddel is ellátta a Toshiba. Egyetlen kis kompromisszumot kell kötni: az Insert, Delete, Home, End, Page Up és Page Down gombok a numerikus billentyűzet fölé kerültek – de legalább asztali klaviatúrának megfelelő kiosztásban. Ahogy a legtöbb notebook, ez is rendelkezik a speciális funkciókat standard billentyűzetről elérhetővé tevő FN gombbal, amely révén könnyen szabályozható a fényerő, némítható a hangerő stb. Speciális gombokkal is el van látva a készülék, melyek a standard billentyűzet felett kaptak helyet – ezek révén lehet a készüléket ki/be kapcsolni, a böngészőt, Media Playert elindítani, a médiatartalmak lejátszását/szüneteltetését és megállítását kezdeményezni, illetve lépkedni az egyes számok vagy filmek között. Ezen gombok két oldalán található meg a két harman/kadron hangszóró kimeneti nyílása, melyen szokatlanul jól hallható a lejátszott filmek/zenék hangja. Végül pedig szót kell ejteni a csuklómagasságban található touchpadről és a hozzá tartozó két gombról, amelyekkel az egeret válthatja ki a felhasználó.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp