Connect with us

technokrata

AMD processzorok: új sebességrekord

Laptop

AMD processzorok: új sebességrekord

Bejelentették a kategóriájában leggyorsabb CPU-t.

Jó ideje érzi már az Advanced Micro Devices az Intel nyomását: riválisa a Core 2 mikroarchitektúra révén elég nehéz helyzetbe hozta a kisebbik processzorgyártót. Mivel teljesítmény szempontjából a mostanában kapható Athlon 64 X2-esek elmaradnak riválisaiktól, az AMD kénytelen olcsóbban adni processzorait. A sebességharcban azonban a napokban valamennyit visszaszerezhet elvesztett büszkeségéből a vállalat: bejelentette legújabb kétmagos CPU-ját.

Az AMD Athlon 64 X2 6400+ 3,2 GHz-es órajelen üzemel, ami kategóriájában a legmagasabbnak mondható. Magonként 1 MB-nyi, vagyis összesen 2 MB-nyi L2 cache-t tartalmaz; természetesen rendelkezik integrált DDR2 memóriavezérlővel, és az AM2 foglalatú platformokkal kompatibilis. Hivatalos információ nem látott napvilágot a tipikus hőtermeléséről, de a TDP-je akár 125 wattos is lehet, hiszen ez még mindig a régi, 90 nanométeres gyártási eljárással készült. Szerencsére a vállalat a minap jelentette be a 65 nm-re való átállást (erről bővebben itt), ami a jövőbeli processzorok fogyasztásának jelentős visszafogásához vezethet.

Ezres tétel vásárlása esetén 224 dollárba kerül egy lapka, adta hírül a TechConnect Magazin. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mikor is jelenik meg a CPU – iparági elemzők szerint az iskolakezdési időszakra már nagyobb készletek állnak majd a vásárlók rendelkezésére.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp