Connect with us

technokrata

Nvidia: kétkártyás PCI Express 2.0 alaplapok

Laptop

Nvidia: kétkártyás PCI Express 2.0 alaplapok

Őszi tervek.

A következő generációs grafikus processzor, a G92 megjelenésével egy időben, novemberben tervezi piacra dobni az Nvidia azon alaplapjait, melyekben már a PCI Express 2.0-s változatára épülő kétkártyás kialakítással találkozhatnak a 3D-s teljesítményért rajongók. Az SLI-képes termékek mind az Intel, mind az AMD lapkáit támogatják (természetesen különálló alaplapokról van szó).

Lássuk a konkrétumokat! A C72 és a C73 chipkészletű inteles példányok a Yorkfield és Wolfdale kódnevű, 45 nanométeres gyártási eljárással készített processzorokat tudják majd befogadni. A két chipset közötti legnagyobb különbség a frontoldali buszsebesség, valamint a memória típusa és órajele között van: az első 1333 MHz-es FSB-t, illetve DDR2-800/1066-ot támogat, míg a másikban akár az 1600 MHz-es front side bus frekvencia is elérhető, és ez utóbbi az ugyanekkora órajelen üzemelő DDR3 SDRAM-okat (is) kezeli. Az MCP72-es modell pedig az AMD lapkák támogatását valósítja meg: ebben az AM2+ foglalatú Phenom processzorok teljesíthetnek szolgálatot.

Két változata lesz a chipkészleteknek, az XE és a P verzió. Az XE a 3 x16 SLI, a P a 2 x8 SLI kialakítást támogatja; ebből adódóan a második lesz az olcsóbb: körülbelül 100-120 dollárba kerülnek majd ezek az alaplapok (az XE chipkészletet alkalmazó modellek 150 dollár körüli áron jelennek meg). A hibrid SLI-t csak az AMD-s MCP72 támogatja. Ez utóbbi, és a C72-es várható novemberre, míg a C73-as várhatóan csak decemberben jelenik meg a piacon.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom