Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsabb Core 2 processzorok

Laptop

Gyorsabb Core 2 processzorok

Az Intel négy új CPU-t jelentett be.

Pár nappal ezelőtt közölte a chipgyártó vállalat, hogy új, magasabb FSB-n üzemelő lapkákat dob piacra. Ezek közül a legnagyobb teljesítményt az Extreme jelölésű, QX6850-es modell tudja felmutatni: 3 GHz-es órajelen üzemel, a számítógép többi részével pedig az 1333 MHz-es frontoldali buszon kommunikál. Ennek megfelelően az ára is magas – éppen csak eggyel kell kevesebbet kifizetni 1000 dollárnál.

Nem egyedül érkezett az új jövevény: három olcsóbb (de még mindig 1333 MHz-es FSB-vel rendelkező), a hétköznapi felhasználók számára is elérhető árú CPU-val örvendezteti meg a vásárlás előtt állókat az Intel. A szintén 3 GHz-es órajelen üzemelő Core 2 Duo E6850-es 266, a 2,66 GHz-es E6750 183, a 2,33 GHz-es órajelen futó E6550-es pedig 163 dollárba kerül (természetesen ezres tétel vásárlása esetén érvényes árakról „beszélünk”). A fentiek mellé még egy 1066 MHz-es FSB-n üzemelő Core 2 Quad lapka jutott – az 530 dollárba kerülő példány (Q6700) 2,66 GHz-es órajelet tudhat magáénak.

Természetesen mit sem érnének az új processzorok, ha nem lehetne alájuk a teljesítményüket kellő mértékben kiaknázni képes alaplapokat tenni. Az Asustek Computer ezért hétfőn jelentette be, hogy megújítja kínálatát, így már olyan példányokat is elérhetővé tesz, amelyek támogatják az 1333 MHz-es FSB-t. Ez nem jelenti azt, hogy az egyre inkább várt X38-as chipkészlet kerülne ezekre a hardvereszközökre, inkább arról van szó, hogy az Asus kicsit módosította a jelenleg már elérhető, P965-ös, 975X-es, Nvidia Nforce 650i és 680 SLI típusú alaplapjait (amik hivatalosan nem támogatják az ekkora frontoldali buszsebességet). Vagyis a processzorcserének nem (feltétlenül) kell együtt járnia az alaplapcserével is – már megvásárolt hardver esetében természetesen BIOS-frissítésre van szükség.

Aki maximális teljesítményre vágyik, annak azonban talán érdemes még várnia a vásárlással. Az év végén érkezik az X38-as chipkészlet, amely többek között magába foglalja már a PCI Express 2.0 támogatását is, ami az újabb videokártyák vásárlásakor jól jöhet.

A szintén most megújult Intel Core 2 Duo mobilprocesszorról itt lehet olvasni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés