Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Oracle Database 11g

Laptop

Megjelent az Oracle Database 11g

A mintegy 400 funkcióval felvértezett szoftver 15 millió tesztórával és 36 ezer munkahónapos fejlesztéssel készült el.

Az Oracle Database 11g számos fejlett önműködő felügyeleti és automatizációs szolgáltatással segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a szolgáltatási szintekre vonatkozó megállapodásokban rögzített feltételeknek. Az olyan szervezetek esetében például, amelyek rendszeresen kénytelenek frissíteni adatbázis-kezelő és operációs rendszerszoftvereiket, illetve gyakran módosítanak hardverkonfigurációjukon és rendszereiken, a 11g Oracle Real Application Testing alkalmazása lehetővé teszi, hogy gyorsan, ellenőrzötten és költséghatékonyan kipróbálják és menedzseljék az informatikai környezetükben bekövetkezett változásokat.

Az 11g részét képező Oracle Data Guard alkalmazással az ügyfelek tartalékrendszereik kapacitását hasznosítva javíthatják az éles üzemi környezet teljesítményét, és egyben megvédhetik azt a teljes telephelyet érintő katasztrófahelyzetek következményeitől. A Data Guarddal lehetővé válik, hogy a rendszer egyazon tartalék adatbázist egyidejűleg olvasásra és visszaállításra is használja, így az riportolásra, biztonsági mentésre, próbaüzemre, illetve az éles üzemi adatbázis-kezelő rendszerleállás nélküli, gépenként történő frissítésére is felhasználható. A terhelés egy részét az élesről a tartalék rendszerre átcsoportosítva az Oracle Data Guard nemcsak az éles rendszerek teljesítményét fokozza, hanem a katasztrófahelyzetek utáni visszaállításhoz is az eddigieknél költséghatékonyabb módszert kínál.

Az Oracle Database 11g teljesen újszerű adatparticionálási és tömörítési funkciókkal rendelkezik, ami költséghatékonyabb adatéletciklus-menedzsmentet és tárolókezelést tesz lehetővé. Az 11g számos, korábban manuálisan végzett adatparticionálási műveletet automatizáltan képes elvégezni, és a tartomány, hash és lista alapú particionálás mellett immár intervallum, referencia és virtuális oszlopparticionálásra is lehetőség nyílik. Az új verzió emellett egy sor összetett particionálási lehetőségre is módot ad, így például a tárolókezelés üzleti szabályok mentén is megoldható. Az Oracle Database 11g az adatbázis-kezelő már régóta ismert adattömörítési képességeire építve immár strukturált és strukturálatlan (LOB) adatok fejlett tömörítéséhez is használható tranzakciófeldolgozási, adattárházi és tartalomkezelő környezetekben. Ezzel az új funkcióval kétszeres, háromszoros, sőt akár nagyobb tömörítési arány is elérhető.

Az adatbázis-kezelő legújabb verziójának egyik különleges funkciója az „Oracle Total Recall”, amellyel a rendszeradminisztrátorok egy korábbi állapotnak megfelelő lekérdezést hajthatnak végre adott adattáblákban. Mindezzel könnyen és praktikusan hozzárendelhetjük az időtényezőt a módosítások nyomon követése, auditálása és megfelelőségi vizsgálata szempontjából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés