Connect with us

Nvidia: más csak ne javítson a drivereinken!

Laptop

Nvidia: más csak ne javítson a drivereinken!

Nem tetszik az Nvidiának a módosított meghajtóprogram.

Az NGOHQ.com leginkább módosított Nvidia driverjeiről közismert – itt, a Terminalon is jelent már meg az általuk továbbfejlesztett meghajtóprogram néhány korábbi változata. Ezeknek a szoftvereknek közös jellemzőjük, hogy a grafikus processzorok fejlesztésével foglalkozó cég driverjeire alapulnak, ám az eredetihez képest többet nyújtanak – a külső fejlesztők ugyanis belenyúlnak a programba, és apróbb módosításokat végeznek rajta. Így ezek olyan képességekkel lesznek felruházva, amelyeket az eredeti meghajtószoftverben nem találhat meg a felhasználó.

Minden egyes alkalommal, amikor közzétesz egy újabb változatot, az NGOHQ leszögezi, hogy az általa moddolt verziókhoz hivatalos Nvidia támogatás nem jár, és azt mindenki csak saját felelősségére használja. Ennek ellenére a minap felszólító levelet kaptak az eredeti fejlesztőtől, arra vonatkozóan, hogy fejezzék be a módosított meghajtóprogram terjesztését, különben jogi lépéseket fog tenni a távol-keleti vállalat. A felszólító levél teljes egészében itt olvasható.

Ahelyett, hogy eleget tettek volna a kérésnek, a drivermodder csapat inkább csípős választ fogalmazott meg, melyben visszautasította, hogy eleget tegyen a kérésnek. Az izraeli fejlesztők felhívták az Nvidia figyelmét, hogy az amerikai törvények nem érvényesek a közel-keleten, mindamellett a sajtó illegális eszközökkel való befolyásolási kísérletét akár a bíróságon is megtárgyalhatják, ha a vállalat nem kíván felhagyni a fenyegetéssel. Az igencsak hosszú válasz itt tekinthető meg.

Érdekesség, hogy hasonló ügyben megkeresték az AMD/Ati céget is, annak Catalyst driverje miatt. Ez utóbbi módosítása ellen a vállalat semmilyen akadályt nem gördített, csak arra kérte a fejlesztőket, hogy minden esetben figyelmeztessék a változtatás tényére a felhasználókat, illetve arra, hogy ehhez hivatalos terméktámogatás nem jár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő