Connect with us

technokrata

Crysis & Penryn – a közeljövő játéka a közeljövő processzorán (videó)

Laptop

Crysis & Penryn – a közeljövő játéka a közeljövő processzorán (videó)

Éles környezetben bizonyított az új Intel processzor.

Nemrég került fel a Youtube-ra az alább is látható rövid videó, amelyen a Crytek – a Far cry és a Crysis fejlesztőcége – éppen az Intel új Core 2 processzorát, a Penryn kódnevű változatot teszteli az új játékkal. A cég központjában Cervat Yerli, a vállalat igazgatója beszélt arról, milyen élményt jelentett a 45 nanométeres gyártási eljárással készített négymagos processzorral felszerelt számítógépen való játék. Yerli szerint: „Egy többszálas CPU architektúra egyben többszálas játékot is jelent, vagyis nagyobb lehetőségeket biztosít a fizikának, a mesterséges intelligenciának… számunkra ez azt jelenti, hogy a több CPU mag több interakcióval jár.”

Amint az a videón is látszik, a játékélmény zökkenőmentes, vagyis nem rontja a szórakozást az akadozás – ez azért egy négymagos, következő generációs lapkától már el is várható. Érdekesség, hogy videokártya gyanánt „csak” egy Nvidia Geforce 8800-as teljesít szolgálatot, vagyis nem kellett SLI (azaz kétkártyás) kialakítás a nagyfelbontású szórakozáshoz. Persze lehet, hogy csak nem sikerült megfelelő drivereket találni Windows Vista alá.

Yerli megerősítette azt a tényt, hogy a Crysis-t többszálas feldolgozásra és DX10-re készítették fel, vagyis a játék igazán jól a Windows Vistával bíró, legalább kétmagos PC-ken fog futni. Aki pedig még többre kíváncsi, az innen tölthet le egy hosszabb bemutatóvideót.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom