Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbbá váltak az AMD processzorok

Laptop

Olcsóbbá váltak az AMD processzorok

Történelmi mélységben a kétmagosok.

Tovább folytatja az Advanced Micro Devices az árcsökkentést, ami a processzorait illeti – erre kénytelen is, hiszen az Intel Core 2 családjával szemben teljesítmény tekintetében alul maradnak a lapkái. Ebben a helyzetben egyetlen eszköze jelenleg a piaci részesedés fenntartásához a CPU-k olcsóbbá tétele; ennek a jelenségnek köszönhető, hogy az Athlon 64 X2 lapkák már kivétel nélkül mind 200 dollár alá süllyedtek (nagykereskedelmi, 10 ezres tétel vásárlás esetén érvényes ár).

Az ezen a téren csúcskategóriát képviselő Athlon 64 X2 6000+ modell immár csak 178 dollárba (durván 33 ezer forintba) kerül. A másik végletet a value szegmensbe szánt Sempron processzorok képviselik: a 3200+ változatért összesen 31 dollárt kell kipengetni darabonként (ez átszámítva nincsen 6 ezer forint); amit pedig ez a lapka tud teljesítmény tekintetében, az 2 éve még az abszolút csúcsszintet képviselte.

Annak, aki ma sem akar kompromisszumot kötni, AMD fronton az Athlon 64 FX széria ajánlható – a 72-es és a 74-es modell 600 dolláros áron férhető hozzá. A részletes lista itt olvasható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés