Connect with us

technokrata

Olcsóbbá váltak az AMD processzorok

Laptop

Olcsóbbá váltak az AMD processzorok

Történelmi mélységben a kétmagosok.

Tovább folytatja az Advanced Micro Devices az árcsökkentést, ami a processzorait illeti – erre kénytelen is, hiszen az Intel Core 2 családjával szemben teljesítmény tekintetében alul maradnak a lapkái. Ebben a helyzetben egyetlen eszköze jelenleg a piaci részesedés fenntartásához a CPU-k olcsóbbá tétele; ennek a jelenségnek köszönhető, hogy az Athlon 64 X2 lapkák már kivétel nélkül mind 200 dollár alá süllyedtek (nagykereskedelmi, 10 ezres tétel vásárlás esetén érvényes ár).

Az ezen a téren csúcskategóriát képviselő Athlon 64 X2 6000+ modell immár csak 178 dollárba (durván 33 ezer forintba) kerül. A másik végletet a value szegmensbe szánt Sempron processzorok képviselik: a 3200+ változatért összesen 31 dollárt kell kipengetni darabonként (ez átszámítva nincsen 6 ezer forint); amit pedig ez a lapka tud teljesítmény tekintetében, az 2 éve még az abszolút csúcsszintet képviselte.

Annak, aki ma sem akar kompromisszumot kötni, AMD fronton az Athlon 64 FX széria ajánlható – a 72-es és a 74-es modell 600 dolláros áron férhető hozzá. A részletes lista itt olvasható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek