Connect with us

technokrata

SP1 Suse Linuxhoz

Laptop

SP1 Suse Linuxhoz

Frissítőcsomag az egyik legismertebb Linuxhoz.

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise 10 platform első szervizcsomagját (SP1), valamint a Virtual Machine Driver Pack elérhetőségét. Ez utóbbi paravirtuális hálózati, busz- és blokkeszköz-illesztőprogramokból áll, amelyek segítségével a Windows és Linux vendégrendszerek módosítás nélküli, közel eredeti teljesítménnyel futtathatók. „A SUSE Linux Enterprise Serverrel lehetőség van egyetlen disztribúció több architektúrán való futtatására,a virtualizáció révén pedig könnyen futtathatunk több operációs rendszert ugyanazon a hardveren, és a rendszer leállása nélkül helyezhetjük át ezt a virtuális rendszert az adatközpontunkon belül.” – mondta Jan Aril Sigvartsen, a tárhelyszolgáltató WebDeal vezérigazgatója.

A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett virtualizáció-támogatás és -felügyelet, valamint az új processzortechnológiák – többek között a négymagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorok – kihasználására alkalmas nagy rendelkezésre állású tároló infrastruktúra. Emellett ez a csomag továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat, gazdagabb auditáló alrendszert és támogatást is kínál a Novell Open Enterprise Server 2 megoldáshoz. Az SP1 frissítőcsomag kibővített OpenOffice.org támogatást biztosít az asztali számítógépekhez, tartalmazza a munkaállomás-virtualizálási technológia előzetes verzióját, és fejlettebb vállalati integrációs megoldást kínál.

A Novell a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack kiadásával az első olyan szállító, amely támogatott megoldást kínál a Xen virtuális gépek vendégrendszereihez. A Virtual Machine Driver Pack alkalmazását virtuális környezetekben ajánlják, amelyeket a SUSE Linux Enterprise rendszerbe, illetve az Intel virtualizációs technológiájába és az AMD virtualizációs hardvermegoldásaiba integrált Xen hypervisor (virtuális gépeket menedzselő rendszer) használatával hoznak létre.

A júliusban megjelenő Virtual Machine Driver Pack a Windows XP, a Windows 2000 és a Windows 2003 rendszerekhez tartalmaz eszközillesztőt. A Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 termékek illesztőprogramjai a nyár végén jelennek meg, és a karbantartási frissítés során, díjmentesen kerülnek a Virtual Machine Driver Pack illesztőprogram-csomagba. A SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez készült Xen illesztőprogramok a SUSE Linux Enterprise disztribúció részeként már most is elérhetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom