Connect with us

Netgear: vezetékek nélkül, olcsón

Laptop

Netgear: vezetékek nélkül, olcsón

Az Albacomppal közösen nyerte el a Magyar Telekom szerződését a vállalat.

A Magyar Telekom Nyrt. 2007 januárjában írt ki tendert közel tízezer darab vezeték nélküli hálózati eszköz (Wi-Fi routerek, PCMCIA és USB adapterek) beszerzésére, amelyet a Székesfehérvári Albacomp Zrt. a Netgearrel nyert meg. A kaliforniai székhelyű cég olyan hálózati termékeket gyárt, melyek a kis- és középvállalatok, valamint az otthoni felhasználók szükségleteit szem előtt tartva lehetővé teszik az internethozzáférés, perifériák, fájlok, digitális multimédia tartalmak és alkalmazások több személyi számítógép közötti megosztását.

Miután a Netgear termékei árban versenyképesnek, illetve a rendkívül szigorú műszaki vizsgálaton megfelelőnek bizonyultak, a Magyar Telekom márciusban az Albacomppal egyéves szállítási keretszerződést kötött. A Netgear termékek már április óta kaphatók – az első két hónap alatt már közel hatezer darab eszköz került leszállításra az alábbi választékban. A vezeték nélküli eszközei pedig most már a T-Pontokban és a T-Com Partner üzletekben, illetve a www.t-com.hu weboldalon a Készülékáruházban is megvásárolhatók.

Netgear DG834 Multifunkciós 5-az-1-ben eszköz, mely ADSL-modem, router, négyportos 10/100 LAN switch és SPI dupla tűzfal tulajdonságait egyesíti magában, miközben akár négy számítógép vagy egyéb hálózati eszköz (hozzáférési pontok, nyomtatók) számára biztosít szélessávú elérést. Rendelkezik beépített ADSL 2/2+ interfésszel, WLAN sebessége elérheti akár az 54Mbps-t (IEEE 802.11g szabvány), kompatibilis a korábbi 802.11b eszközökkel, egy 10/100BASE-TX port DSL/kábel modem kapcsolattal van ellátva (WAN), a WAN port támogatja a PPPoE-t, rendelkezik 4 beépített 10/100BASE-TX switch port auto MDI/MDIX támogatással. Biztonsági funkciói: NAT, SPI, MAC/IP/URL szűrés, domain blokkolás és időzítés, WEP/WPA/WPA2; valamint támogatja a 802.1X felhasználó hitelesítést. Emellett támogatja a Port Triggering/Virtual Servert, dinamikus DNS-t és VPN átjárást (PPTP, L2TP, IPSec) tesz lehetővé. Az egyszerű telepítésről a SmartWizard telepítésvarázsló gondoskodik. A NETGEAR DG834 folyamatos szélessávú kapcsolatot biztosít a hálózatba kötött eszközök számára, melyeket vezeték nélkül vagy a beépített switch-en keresztül csatlakoztathat a felhasználó. Az integrált WLAN-router (Netgear DG 834G) most 15.555 Ft-ért vásárolható meg a T-Pontokban.

Netgear WGR614 Megoldás lehet azok számára, akik már rendelkeznek ADSL- vagy kábelmodemmel, de több PC számára szeretnének internetelérést biztosítani. A WGR614 felhasználói számára a beépített ADSL-modemet leszámítva a DG834-hez hasonló tulajdonságok állnak rendelkezésre (beleértve a SmartWizard telepítőt is). A termék 9.999 Ft-ért kapható.

Netgear WG511 Folyamatos, kihagyások nélküli, vezeték nélküli kapcsolatot biztosít otthoni számítógépek, notebookok számára akár egy Wi-Fi Hotspot elérésében is. A 32 bites CardBus (PC Card Type II) kártya, IEEE 802.11g szabvány biztosítása mellett akár 54 Mbit/sec-es sebességre is képes 2,4 GHz-en. Automatikus sebességállítással, 64/128 bites WEP adattitkosítással és WPA-val rendelkezik, illetve támogatja az Ad-Hoc kommunikációt (Peer-to-Peer) és az Infrastrukturális módot (Access Point). A termékhez mellékelve vannak a Windows 98SE, 2000, ME és XP operációs rendszerekhez való driverek. A WG511-es 4.444 Ft-ért kapható, mint ahogy USB megfelelője, a WG111 is.

Netgear WG111 Nagy sebességű USB 2.0 port, mely a WG511 cardbus tulajdonságaival rendelkezik, és vezeték nélküli hozzáférést biztosít számítógépe számára, melyhez (bizonyos feltételek mellett) 11.111 Ft-ért lehet hozzájutni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom