Connect with us

„Nem ajánlgatjuk a Vistát”

Laptop

„Nem ajánlgatjuk a Vistát”

A legnagyobb amerikai PC-forgalmazó arra figyelmezteti vásárlóit, hogy problémás lehet az új operációs rendszerre való áttérés.

Szokatlan, hogy egy ekkora méretű, a piacon vezető pozíciót betöltő vállalat lehúzzon egy új Windows-t – pedig a Dell pontosan ezt teszi már egy ideje. Arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy a Vistára való beruházás komoly kihívásokat rejt magában. Még furcsábbá teszi a dolgot, hogy a kihívások egy jelentős hányadát az extra hardverek megvásárlása jelentette költség adja a Dell szerint, vagyis a vállalat tulajdonképpen saját bevételei ellen is beszél. Például memória tekintetében a forgalmazó pontosan a dupláját (2 GB-ot) ajánlja a Microsoft javaslatához képest.

„Azért vagyunk, hogy minden tanácsot megadjunk az embereknek, amire szükségünk van. Nem pedig azért, hogy népszerűsítsük a Microsoftot, és azt mondjuk az embereknek, ezt kellene megvenniük. Megmutathatjuk nekik a Vista előnyeit, de azt is, hogy mire van szükség ezek eléréséhez.” – nyilatkozta Niall Fitzgerald, a Dell európai részlegének egyik menedzsere.

Kulcsterületnek számít az alkalmazásmigráció, mondta a vállalat embere, aki ezzel a Gartner piackutató vállalat korábbi megállapítását ismételte el. A Gartner szerint alapos tesztelésre van szüksége mindenkinek, aki váltani akar; abban a tekintetben mindenképp, hogy az általa használt fontos szoftverek (vagy azok friss változatai) vajon mennek-e az új környezetben. „A Vista nagy és összetett rendszer, sok tennivaló akad tehát. Nem állíthatja le az ember az XP-t pénteken és kezdhet Vistával hétfő reggel. Szükség van képzésekre, az embereknek tanulniuk kell az új operációs rendszerről.” – fejtegette a további lépéseket Fitzgerald.

Azt persze leszögezte a Dell munkatársa, hogy a változások összesített hatása jelentős lesz, és nem szabad alábecsülni a Vistában rejlő lehetőségeket. Ezt már több mint 40 millióan tapasztalhatják – a múlt hónapban számolt be arról a Microsoft, hogy ennyit sikerült eddig eladni az új Windows-ból. Intő jel azonban, hogy ezek többsége otthoni, nem pedig a vállalati érából kikerülő felhasználó (annak ellenére, hogy ez utóbbi réteg számára két hónappal korábban lehetőség volt már a vásárlásra).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom