Connect with us

Még több 3D-s teljesítmény, a kevésbé hozzáértők számára is

Laptop

Még több 3D-s teljesítmény, a kevésbé hozzáértők számára is

Az Asus valós idejű overclockingot ígér, a témában járatlanoknak is.

A minap jelentette be a távol-keleti vállalat, hogy létrehozta a „világ első hardveralapú túlhajtásra képes eszközét grafikus kártyák számára”. A kísérleti alany a középkategóriát képviselő, ám a tesztek szerint a korábbi sorozatokhoz képest kategóriájában némileg gyengébben szereplő Geforce 8600 GT videokártya lett.

Külön kis panelt kapott az Asus OC Gear névre hallgató eszköze, melyet egy 5,25 colos bővítőhelyre lehet beszerelni, és egy USB porton keresztül lehet összekötni a rendszerrel. Szoftvere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megváltoztassák a fő hangerőt, a GPU órajelét, a grafikus processzor hűtőventillátorának forgási sebességét; mindemellett az LCD panelen figyelemmel követhető a GPU hőmérséklete és az éppen aktuális másodpercenkénti képkocka szám (frame per second, FPS) is.

Az Asus EN8600 GT OC Gear grafikus kártya 256 MB-nyi 1 ns-os GDDR3 memóriával felszerelten készül, illetve megfelelően nagy teljesítményű hűtési rendszerrel látta el a gyártó. Ez szükséges is, hiszen a túlhajtásnál komolyan megnőhet a disszipáció, vagyis a chipek által hőként leadott energia, amit pedig el kell vezetni a videokártyától. Egyébiránt semmi különleges nincsen az EN8600-asban, a hozzá adott OC Gear más, az Asustek Computer által fejlesztett videovezérlőkkel együtt is használható, állította a vállalat.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyivel drágítja meg a középkategóriás termék árát a hardveres overclock lehetősége.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom