Connect with us

technokrata

Akkumulátorból sosem elég

Laptop

Akkumulátorból sosem elég

Akkor gyártsunk többet: havonta plusz tíz milliót lesz’ szíves!

A japán Sanyo nemrég jelentette be, hogy megközelítőleg negyedmilliárd dollárt(!) tervez befektetni akkumulátorgyártó kapacitásának kibővítésébe. A lítium-ionos telepek termelésének felfuttatását kívánja elérni a beruházással – havi szinten tíz millióval több ilyen egységet tervez előállítani a szigetországban a gyártó. Ezzel párhuzamosan egy újabb gyár létrehozásának tervéről is beszámolt a japán vezetés, mely a várakozások szerint jövőre épülhet fel.

Maga a vállalat már így is a világ termelésének durván 40 százalékát adja. A Sanyo igazi nagyágyúnak számít ezen a téren, amit azért jócskán elősegített a Sony-incidens széles körben való kibontakozása is. Ha valaki lemaradt volna róla: a 2006-os év második felében még a csapból is az folyt, hogy a dél-koreai rivális egy gyártástechnológiai hiba miatt rengeteg rossz akkumulátort készített és értékesített. Gyakorlatilag az összes notebookgyártó vállalat értintetté vált az eset kapcsán, ezért nagyszabású, több milliós darabszámra rúgó mennyiségben volt kénytelen visszahívásokat eszközölni.

Állítólag egy rossz beállítás miatt fémforgácsok kerültek a telepekbe, amik miatt rövidzár – és így túlmelegedés – alakulhatott ki a kis energiaforrásokban. Ezen a videón például az látható, hogy egy túlhevült akkumulátor mit képes tenni egy számítógéppel; a notebook füstölögni kezd, később lángok törnek ki a készülékház alól.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom