Connect with us

technokrata

Kényelmes gépelés, egerezés, Microsoft módra

Laptop

Kényelmes gépelés, egerezés, Microsoft módra

Ha számít a kényelem: Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000.

Az átlagos felhasználó körülbelül napi hat órát tölt el a számítógép előtt. Az ő igényeiknek megfelelően készítette el a Microsoft az új optimális használatot biztosító, ergonomikus desktopot, hogy a számítógép előtt töltött idő minél komfortosabban teljen. A Natural Ergonomic Desktop 7000, a vezetékes Natural Ergonomic Keyboard 4000 és a Natural Wireless Laser Mouse 6000 kombinációja.

Az első Microsoft ergonomikus egér 1993-ban jelent meg. A Microsoft azóta folyamatosan dolgozik azon, hogy minél kényelmesebb kéz-, ujj-, csukló- és nyaktartást eredményező hardvereket fejlesszen ki. Ennek a törekvésnek a része a Natural Ergonomic Desktop 7000, melynek egyik fontos tényezője a 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológia. Általa az új Natural Ergonomic Desktop 7000 a kapcsolat stabil és interferencia-mentes marad. Ha ugyanis zavart észlel, egyszerűen átugorja az adott frekvenciát. A desktop az adaptertől közel 10 méter távolságban is használható, még akkor is, ha a két eszköz nem látja közvetlenül egymást. A készülék beüzemelése rendkívül egyszerű, csak be kell dugni a számítógépbe a vékony adó-vevőt, és már indulhat a gépelés.

A billentyűzeten olyan hasznos funkciógombok találhatók, mint a könnyű hozzáférést segítő előre és hátra gomb, a zoom, amellyel könnyedén lehet nagyítani a képernyő részeit. A lehetőségeket tovább bővíti az öt testreszabható billentyű. A billentyűzet töltöttségi állapotát a kétszínű – feltöltött állapotban zöld, merülésnél piros – fény jelzi. A „sirályszárny” design közelebb hozza a billentyűket a felhasználóhoz és természetesebb gépelési pozíciót biztosít. A kényelmet a 7 fokos dőlésszögű csuklótámasz is fokozza.

A Natural Ergonomic Desktop 7000 kísérője, az ergonomikus egér, mely szintén a 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiával működik. Az egér formája megegyezik a Natural Wireless Mouse 6000-ével, melynek kialakítását egy baseball labda alakja ihlette, és célja a minél kényelmesebb kéztartás elősegítése. Az egér függőleges jobboldala lehetővé teszi, hogy a kéz természetesen oldaltartásban feküdjön az egérre, és az emelt hüvelykujjtartó is a kézfej egészséges tartását segíti. A billentyűzethez hasonlóan az egéren szintén megtalálható a töltöttségi állapotot jelző kétszínű lámpácska. Az Instant Viewer funkció egyszerre jeleníti meg az összes nyitva lévő ablakot, hogy könnyen lehessen közülük választani vagy bezárni azokat. A nagyító segítségével pedig a nehezen látható szöveget is egy szempillantás alatt felnagyíthatjuk. Végül fontos megemlíteni a nagy felbontású lézer technológiát, ami az eddiginél is precízebb és megbízhatóbb egérmozgást tesz lehetővé.

Az új Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000 előre láthatóan 2007 őszén jeleik meg Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom