Connect with us

technokrata

Mivel akarja elcsábítani a magyar notebookvásárlókat a Toshiba?

Laptop

Mivel akarja elcsábítani a magyar notebookvásárlókat a Toshiba?

Extra hosszú jótállási idő, helyszíni javítás és még néhány olyan lehetőség, amivel a Toshiba még több magyart akar elérni.

A Toshiba PC részlegének 2006. október óta működő közvetlen képviselete mellett újszerű szolgáltatás-csomagokkal és termékopciókkal kíván még nagyobb részesedést szerezni a magyarországi notebook piacon. A Toshiba Europe közép-európai regionális igazgatója, Andrzej Kuzniak rámutatott, hogy az elmúlt év adatai szerint a Toshiba noteszgépei dinamikusan hódítják meg a magyar piacot, a vállalat részesedése 2006-ban, egy év alatt 3,9%-ról 9%-ra nőtt. Az értékesítés további növelése céljából a magyar vásárlóknak a Toshiba olyan különleges opciókat kínál, mint például a jótállás akár öt évre történő kiterjesztése, valamint a helyszíni javítás opció.

Az összesített pénzügyi adatok szerint 2006 folyamán a Toshiba Magyarországon közel 23 000 noteszgép értékesítésével az előző évhez képest 260%-os növekedést ért el és 2007-re további 50%-os növekedést tervez. A becslések szerint 2007-ben a vállalat a notebookok 75%-át már Windows Vistával fogja értékesíteni. Hazánkban – az IDC adatai szerint – a Toshiba egy év alatt három helyet ugrott előre az notebook értékesítési ranglistán és így a nyolcadikról az ötödik helyre került. Ez az előkelő helyezés megközelíti a Toshiba által Közép-Kelet-Európában betöltött negyedik és az EMEA régióban elfoglalt harmadik helyét.

„Az ugrásszerű növekedés részben az értékesítés 2005-ben kezdődött átalakításának köszönhető” – mondta el Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe új magyarországi értékesítési képviselője. „Magyarországon 2006 májusában a Technotrade Informatikai Zrt. mellett a Ramiris Rubin Zrt. is megkapta a disztribúciós jogokat, október óta pedig a Toshiba Europe PC divíziója már magyarországi közvetlen képviselettel is rendelkezik. A képviselet létesítésének elsődleges célja a Toshiba notebook márka hazai népszerűsítése és a disztribútori tevékenység elősegítése.”

A Toshiba speciális hardver konstrukciók mellett nem mindennapi szolgáltatás-opciókat is kínál a felhasználók számára. Például az alap jótállások akár többéves kiterjesztése, vagy a helyszíni javítás, amely leveszi az elromlott notebook szervizelésének terheit a felhasználó válláról – bárhol is legyen a világban. Az egyszerűen, USB porton keresztül csatlakoztatható, 500 gigabyte tárolókapacitású merevlemezek lehetővé teszik adataink gyors és biztonságos lementését, azok tárolását. A használatot kényelmesebbé tehetik a hajlítható noteszgép állványok, illetve újdonság a különböző mintájú vagy egyénileg tervezett, a notebookok teljes felületét lefedő matricák (notebook skin).

A vállalat emellett bejelentette Satellite A200 és P200 modelljeit. A Satellite sorozat elsősorban azoknak a számítógép használóknak készül, akik az otthoni PC-ket is helyettesítő, könnyen hordozható konstrukcióra vágynak. Ennek megfelelően 17 colos kijelzővel, integrált webkamerával és Harman Kardon sztereó hangszórókkal szerelték fel ezeket a notebookokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek