Connect with us

technokrata

“Bagolyszárny-hűtés” az új Lenovo notebookokban

Laptop

“Bagolyszárny-hűtés” az új Lenovo notebookokban

Természet által tervezett hűtőrendszer, nagyobb teljesítmény – új notebookok a Lenovo-tól.

A Lenovo bejelentette első R-szériájú szélesképernyős notebookját, a 14 colos R61-et, valamint a hasonló méretű monitorral rendelkező T61-et. Ezek a gépek a cég számos újítását tartalmazzák, például az LCD biztonsági vázat, a roll cage-t, a hőmérséklet-menedzselt hűtési rendszert, a továbbfejlesztett vezetéknélküli kapcsolatot (Ultra Connect II), az egyedi akkumulátor-vezérlést (Battery Stretch), valamint olyan megoldásokat, mint az Intel Centrino Pro technológiája. A Lenovo emellett bemutatta a Lenovo 3000 N200-as, 15,4 colos szélesképernyős notebookját, amely az Intel Centrino Duo technológiájára alapul.

Az új „LCD roll cage” a hagyományos roll cage vázzal ötvözve teljes védelmet kínál, ezáltal 20%-kal erősebbé teszi az új gépeket a korábbi ThinkPad laptopoknál. A frissen szabadalmaztatott magnézium ötvözetű „roll cage” körbeveszi a gép képernyőjét, erősebbé teszi azt és csökkenti az antennára és a monitorra nehezedő nyomást. A Lenovo Active Protection System légzsákszerű szenzorával és rázkódás-biztos merevlemezével felszerelt új laptopok a Lenovo eddigi legtartósabb és legbiztonságosabb gépeivé lépnek elő. Az új „roll cage” igazolja a Lenovo gépek megbízhatósághoz kapcsolódó hírnevét.

A Lenovo a jó vezetéknélküli kapcsolatot kínál az Ultra Connect II révén. Ez az eszköz az új „LCD roll cage”-et használja az LCD okozta „zaj” és a vezetőképes anyagok okozta vételi zavarok csökkentésére, így növeli a WLAN és WWAN teljesítményét. A laptopok számos csatlakoztatási lehetőséggel bírnak, pl. 802.11n technológiát használó WLAN-nal, GigaBites Ethernet LAN-nal, Bluetooth-szal, sőt egyes gépekben még WWAN és modem is található.

A legjobban megtervezett dolgok gyakran a természetben találhatók. A Lenovo mérnökei is a természetből nyertek inspirációt az új, hőmérséklet-szabályozós hűtőrendszer megtervezésekor. A bagoly szárnycsapásainak csendessége volt a mértékadó, mikor köszönhetően az új technológiának, a rendszer zaja az előző szériához képest három decibelnyivel alacsonyabb lett. Ezzel az új ThinkPadek minden idők legcsendesebb Lenovo notebookjaivá váltak.

Az új gépekben a Battery Stretch nevű rendszer segítségével az akkumulátorok egyedi módon kezelhetők. A felhasználó saját maga szabályozhatja annak működését, így a választható opciók segítségével növelheti akkumulátora üzemidejét. A virtuális kijelzők megmutatják az aktuális beállításokat, így olyan eszközökkel, mint a kijelző képfrissítési frekvenciájának csökkentése vagy a külső kommunikációt szolgáló antennák, ill. a Bluetooth letiltása, növelhető az akkumulátor élettartama.

A teljes merevlemezen végbemenő kódolásnak és a beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően az új laptop biztonságosan őrzi adatainkat. Az új széria tagjai emellett méginkább jeleskednek a párhuzamos feladatvégzés és az alkalmazások gyors betöltése terén, hiszen a számítógép indítása a hagyományos merevlemez helyett egy NAND flashmemóriáról történik a Turbo Memory technológia segítségével. Az Intel Active Management technológiája révén a T61 14 colos gépei emellett újabb képességekkel bővültek. A multimédiás élmény érdekében az új széria tagjai az Intel integrált vagy az Nvidia különálló videokártyáival, valamint beépített kamerával, és négy-az-egyben memóriakártya-olvasóval rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák