Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak nem akar kihalni az AGP

Laptop

Csak nem akar kihalni az AGP

DirectX 10-es megoldások, nem csak PCI-Express alatt.

Habár sokat késett, mégis első lehet valamiben az AMD-Ati Radeon HD 2×00 sorozat: DirectX 10-es grafikai képességekkel ruházhatja fel az AGP slottal bíró PC-ket. Ugyan a fejlesztővállalat nem kínál hivatalosan ilyen megoldásokat, de partnerei (Sapphire, GeCube, HIS) már bejelentették, hogy sort kerítenek erre. És a megjelenés már nem is lehet messze: elemzők szerint az új, AGP-s Radeonok debütálása már a Computex Taipei 2007-en megtörténhet, ez a rendezvény pedig június 5-én kezdődik.

Mivel nem natív AGP-s kártyákról van szó, ezért a szabvány támogatását a RIALT hídchip révén érik el a gyártók. Ez ugyan drágábbá teszi a PCI-Express kártyákkal szemben, de nem annyira, mint amennyibe egy alaplapcsere plusz egy PCI-Express-es videokártya kerülne. Vagyis aki nem akarja szétszerelni a gépét pusztán egy grafikus vezérlő leváltása végett, annak a 10-20 százalékos ártöbblet ellenére is megérheti ilyen kártyába ruházni.

Az új Radeonok közül az RV630-as alapokra épülő 2600 Pro és 2600 XT változatok válthatják ki a legnagyobb érdeklődést: a 128 bites memóriavezérlővel bíró hardvereszközök ugyanis az Nvidia 7600 GT AGP-s változatát teszik azonnal elavulttá – annál jobb teljesítményt kínálnak, vele összemérhető áron. A két modell közül az utóbbi pedig még jobban tuningolható lesz PCI-Express változatához képest, mivel az AGP-s kiadás 6 tűs PCIe tápcsatlakoztatást is igényel (ezzel pedig a PCI-Express modell nem rendelkezik).

Természetesen egy legalább 4x-es sebességre képes AGP slot szükséges a DirectX 10-es Radeon HD videokártyákhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés