Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan hívják a következő Windows-t?

Laptop

Hogyan hívják a következő Windows-t?

A mostaniból (Vista) már 40 milliót adott el a Microsoft.

A héten rendezték meg a Microsoft által tartott konferenciák egyik legfontosabbikát, a Winhec-et (Windows Hardware and Engineering Conference). Itt jelentette be Bill Gates, hogy a tavaly ősz végi megjelenés óta már több mint 40 millió példány kelt el a Vistából, szerte a világban. Ez több, mint amennyit a Windows legnagyobb riválisai fel tudnak mutatni, állította Gates. Persze a számok nem meglepőek annak ismeretében, hogy a Microsoft igen erősen tartja markában a viszonteladókat, akik előre telepítetten már a Windows Vistát is kínálják a vásárlóknak. Ráadásul a Windows XP és Vista OEM változatának kettőssége még az idén véget ér – amint arról mi is írtunk, jövőre már csak az új operációs rendszerrel együtt lehet Windows-os PC-t vásárolni (pedig az új platform teljesítményéről igencsak felemásak vélemények).

Szóba került egy másik téma is, nevezetesen a Longhorn kódnévre hallgató Windows szerverváltozat. Gates hivatalosan is elismerte, hogy az új operációs rendszer neve Windows Server 2008 lesz, vagyis a Windows Server 2003-nál bevezetett elnevezési séma mellett maradt a Microsoft. A Microsoft guru közölte a hallgatósággal, hogy sokat gondolkodtak azon, hogyan hívják az új OS-t, eljátszottak néhány ötlettel, de végül úgy döntöttek, ahogy.

Még egy érdekesség, ami szintén a Winhec-en került bejelentésre: a Microsoft – IDC felmérésekre hivatkozva – közzétette, hogy mekkora hasznot hajt az iparnak a Windows Vista és a Server 2008. Redmond szerint minden egyes, ebből a két operációs rendszerből származó dollár 18 másik dollárt fial a Microsofttól független IT-cégeknek; vagyis ennyivel pörgeti meg azok bevételét. Szintén az IDC nevéhez köthető az a becslés, mely szerint a két új Windows külső vállalatok számára 120 milliárd(!) dollárnyi bevételt jelent majd, az OS-ekhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások formájában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés