Connect with us

Hirdetés

technokrata

DirectX 10-es mobil videokártyák

Laptop

DirectX 10-es mobil videokártyák

Az AMD-Ati új termékei.

Tegnap jelentette be az AMD, hogy DirectX 10-es GPU-i immár elérhetőek (a csúszás okairól itt) – egyelőre csak az asztali szegmensben. Nem kell azonban sokat várni a Mobility Radeon HD-kre: ezek júliustól lesznek megvásárolhatók a felhasználók számára. Lássuk, milyen típusokat kínál a vállalat!

A Mobility Radeon HD 2300-as képviseli a belépőszintű videokártyákat – ezeket a mainstream notebookokban lehet majd megtalálni, a tipikusan 1000 dollár alatti árszegmensben értékesíteni tervezett hordozható számítógépekbe kerülnek. A 2300-ason található GPU még 90 nanométeres gyártási eljárással készül; elsődleges feladatai a Windows Vista Aero 3D-s grafikus felületének zökkenőmentes működtetése és a nagyfelbontású (HD-s) videók akadásmentes lejátszása lesz. Ezek a változatok már most is elérhetők.

Júliusban érkeznek a nagyobb teljesítményt nyújtó, 65 nanométeres gyártási eljárással készülő DirectX 10-es változatok, a Mobility Radeon HD 2400 és HD 2400 XT. Ezek már komolyabb 3D-s játékra is elég erővel rendelkeznek, ugyanakkor a vékony és könnyű, középkategóriát képviselő noteszgépek számára készülnek. Ugyanekkor jelennek meg a mobil kategória csúcsát képviselő Mobility Radeon HD 2600 és HD 2600 XT példányok, amiket kifejezetten a játszani szerető, notebookra vágyó felhasználóknak készít az AMD-Ati.

Eddig a következő gyártók jelentették be a fenti videovérzlők támogatását: Acer, ASUS, Fujitsu, Fujitsu-Siemens Computers, Gateway, HP, LG, Packard Bell, Samsung, és Toshiba. A HP óriás méretű noteszéről bővebben itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés