Connect with us

technokrata

Geforce Go – vége az Nvidia márkájának

Laptop

Geforce Go – vége az Nvidia márkájának

Nem lesz több Geforce Go videokártya.

Az Intel tegnap bocsátotta útjára Santa Rosa mobilplatformját, ami a Centrino negyedik generációjaként igyekszik a mobil számítástechnikát igénylők számára még energiatakarékosabb, ugyanakkor nagyobb teljesítményű megoldást nyújtani. Ezzel párhuzamosan az Nvidia is bejelentést tett, mely szerint nem fog újabb Geforce Go videokártyákat kiadni. Arról persze szó sincsen, hogy a gyártó kivonulna a piacról, csak úgy döntött a vezetés, hogy átnevezik a mobil eszközöket.

Ennek megfelelően a G84M és G86M lapkák a Geforce 8M sorozatot erősítik – az új termékek 8400M és 8600M néven kerülnek forgalomba, ahelyett, hogy Geforce Go 8400 és 8600-ként jelennének meg. Ez utóbbiból kétféle modell debütál: a 8600M GS és a 8600M GT; a kisebb teljesítményű változatból pedig három: a 8400M G, GS és GT változatok állnak majd a vásárlók rendelkezésére. Az Nvidia reményei szerint az asztali videovezérlőkkel analóg jelölés megkönnyíti a vásárlók számára a termékek teljesítményének „belövését”.

A 8600M a mainstream notebookokba, a 8400M pedig a könnyű és vékony noteszgépekbe kerül, legalábbis a fejlesztővállalat elképzelése szerint. Olyan energiakímélő megoldásokkal tudnak többet a desktop kiadásokhoz képest, mint az órajel-visszafogás, 3D teljesítménymódok stb. Visszafogandó a fogyasztást, a shader egységek számát is lejjebb vette az Nvidia a desktop GPU-khoz viszonyítva. Mindazonáltal a DirectX 10-et és a H.264 kódolású HD-s filmeket egyaránt támogatják a GPU-k, így nem csoda, hogy a HP, a Toshiba, az Acer, a Samsung és a z Asus máris bejelentették az Nvidia új GPU-inak alkalmazását.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle