Connect with us

technokrata

Olcsóbb Blu-ray lejátszót a PC-kbe!

Laptop

Olcsóbb Blu-ray lejátszót a PC-kbe!

Elérhető közelségben a DVD utódjai.

Mindössze két hete írtuk, hogy az Egyesült Államokban több milliónyi olcsó, 200 dolláros HD DVD lejátszót tervez az ország legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal Mart forgalomba hozni karácsony tájékán. Akkor azt jósoltuk, hogy ez könnyen a HD DVD felé billentheti el a következő generációs optikai meghajtók, lejátszók csatáját, hacsak addig nem történik hasonló lépés az ellentábor, vagyis a Blu-ray mögé felsorakozott cégek részéről. Nos, történt.

A Pioneer Electronics ugyanis pár napja bejelentette, hogy olyan meghajtókat dob piacra a következő hónapban, melyek ugyan csak olvasni képesek a Blu-ray Disc-eket (BD), viszont jóval olcsóbbak, mint korábbi társaik. A BD ROM 300 dolláros (nagyjából 60 ezer forintos) áron kerül forgalomba, a számítógéptulajdonosok nagy örömére. A Pioneer BDC-2202 drive képes írni és olvasni a DVD-ket (12x-es sebességgel a DVD±R-t, 6x-osan a DVD±RW-t és 4x-es tempóval a DVD±R DL, vagyis a kétrétegű korongokat). A kéksugaras technika esetében a következők a technikai paraméterek: 5x-ös olvasási sebesség BD-ROM és BD-R/-RE, 2x-szeres BD-R DL/-RE DL lemezeknél.

Minden részlet azonban nem tisztázott még – az egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon PATA vagy SATA csatolófelülettel kerülnek forgalomba az új egységek. Viszont ha elérik a piacot, akkor már valós alternatívát jelenthetnek azoknak a vásárlóknak is, akik nem akarnak 150-200 ezret költeni az új formátum olvashatóságára (a BD-lejátszók 800-1000 dolláros áron kerültek forgalomba a tavalyi év végén).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle