Connect with us

technokrata

Elavulttá teszi az egereket az új Intel alaplap

Laptop

Elavulttá teszi az egereket az új Intel alaplap

Viszlát, PS/2?

Megjelentek az első képek az Intel P35 Bearlake chipkészletét alkalmazó alaplapokról – az Asus P5K3 Deluxe és P5K Deluxe változatairól számolt be nemrég a The Inquirer online IT-bulvárlap. A távol-keleti gyártó két modellje gyakorlatilag ugyanazt tudja, csupán a támogatott memóriák típusában (DDR2, DDR3) van különbség. És habár az alaplapok igen gazdagon felszereltek – kezdve a Wi-Fi támogatástól egészen a hőcsöves hűtésig -, egyvalami mégis hiányzik róluk.

Azonnal nyilvánvalóvá válik, ha az eszköz hátoldalát megnézzük, hogy – a jelenlegi kialakítással szemben – csupán egyetlen PS/2-es portot tartalmaznak. A lila színű, billentyűzetekhez használt csatlakozó rajta van az alaplapon, ám alatta, a zöld, egereknek fenntartott port már hiányzik – ide USB bővítőhelyeket szerelt a gyártó. Mindez azt jelenti, hogy a hagyományos, PS/2-es egereket nem lehet már csatlakoztatni a rendszerhez, csupán a billentyűzetnek maradt hely.

Az egyelőre rejtély, hogy miért döntött ezen megoldás mellett az Asus. Hiszen így nem szüntette meg végleg a PS/2-es portot, csak egyre redukálta a számát – ha már fogyókúrára fogta alapjait, akkor miért maradt rajta az az egy csatlakozó? Ráadásul úgy tűnik, hogy ez nem csak elszigetelt eset lesz az új alaplapok körében: a The Inquirer értesülései szerint egyre több gyártó teszi le legalább néhány modellje esetében a garast a PS/2-es port száműzése mellett. Aki tehát sokat fordít az egerére, az inkább már USB-s változatot vegyen, nehogy 1-2 éven belül ne tudja használni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle