Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pedrive-ok és memóriakártyák: növekvő kapacitás, csökkenő ár

Laptop

Pedrive-ok és memóriakártyák: növekvő kapacitás, csökkenő ár

Egyre jobban kedveljük a memóriás adattároló eszközöket.

A professzionális szegmensben és a szofisztikáltabb magánfelhasználók körében egyre terjed a flash alapú memóriakártyák használata a digitális kamerák, a mobiltelefonok, az MP3 lejátszók és a videojátékok terén egyaránt. A CompactFlash kártyák tároló kapacitása már a 16 GB-ot is eléri. A legelterjedtebb formátumok az SD és a Mini SD kártyák, de különösen a mobiltelefonok miatt jelentős növekedés tapasztalható olyan miniatűr formátumok területén is, mint a Micro SD.

Az adatok, képek és zenei fájlok tárolására és szállítására alkalmas USB-meghajtók iránti kereslet is robbanásszerű növekedésen megy keresztül. 2005-ben a legnépszerűbb tároló kapacitás a 256 MB és az 512 MB volt, 2006 végére a legtöbbet értékesített USB-meghajtók tároló kapacitása elérte az 1 GB-ot. Manapság már a 2 és 4 GB-os meghajtók sem számítanak ritkaságnak.

2006-ban az USB-meghajtók piacát a zuhanó fogyasztói árak mellett jelentősen növekvő eladások jellemezték. Európában az összesen értékesített USB-meghajtók száma – 5 millióval – 29,1 millióra nőtt. A piac ugyan jelentős mértékben széttöredezett, és kemény verseny uralkodik rajta, a felmérést elkészítő Verbatim azonban azt reméli, hogy a tavalyi év után idén is tudja majd piaci részesedését növelni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés