Connect with us

technokrata

Pedrive-ok és memóriakártyák: növekvő kapacitás, csökkenő ár

Laptop

Pedrive-ok és memóriakártyák: növekvő kapacitás, csökkenő ár

Egyre jobban kedveljük a memóriás adattároló eszközöket.

A professzionális szegmensben és a szofisztikáltabb magánfelhasználók körében egyre terjed a flash alapú memóriakártyák használata a digitális kamerák, a mobiltelefonok, az MP3 lejátszók és a videojátékok terén egyaránt. A CompactFlash kártyák tároló kapacitása már a 16 GB-ot is eléri. A legelterjedtebb formátumok az SD és a Mini SD kártyák, de különösen a mobiltelefonok miatt jelentős növekedés tapasztalható olyan miniatűr formátumok területén is, mint a Micro SD.

Az adatok, képek és zenei fájlok tárolására és szállítására alkalmas USB-meghajtók iránti kereslet is robbanásszerű növekedésen megy keresztül. 2005-ben a legnépszerűbb tároló kapacitás a 256 MB és az 512 MB volt, 2006 végére a legtöbbet értékesített USB-meghajtók tároló kapacitása elérte az 1 GB-ot. Manapság már a 2 és 4 GB-os meghajtók sem számítanak ritkaságnak.

2006-ban az USB-meghajtók piacát a zuhanó fogyasztói árak mellett jelentősen növekvő eladások jellemezték. Európában az összesen értékesített USB-meghajtók száma – 5 millióval – 29,1 millióra nőtt. A piac ugyan jelentős mértékben széttöredezett, és kemény verseny uralkodik rajta, a felmérést elkészítő Verbatim azonban azt reméli, hogy a tavalyi év után idén is tudja majd piaci részesedését növelni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek