Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

3DMark 2007

Miért nem futtathatja a felhasználók egy jelentős része?

Egy, a benchmark szoftver fejlesztéséért felelős Futuremark website-ján olvasható blog bejegyzése szerint a 3DMark következő generációja DirectX 10-es hardvereket igényel majd a futásához. Ez azt jelenti, hogy csak DirectX 10-es környezetben fog futni, ami egyben az operációs rendszert is meghatározza – DirectX 10 ugyanis csak Windows Vistán létezik (persze azért a játékok életre kelthetők más OS-ek és más vasak alatt is).

Nick Renqvist, a fenti blogbejegyzés írója választ adott a rögtön felmerülő kérdésre, vagyis arra, hogy miért nem támogatott a DirectX 9? Azért, mert MÁR rendelkeznek egy DirectX 9-es, Vista-képes benchmark alkalmazással (ez a 3DMark06); ráadásul az utolsó 3DMarkok mind DX9-esek voltak. A Futuremark úgy gondolja tehát, hogy nincs szükség még egy mérőprogramra ebben a környezetben. Vagyis aki nem rendelkezik egy Geforce 8×00-es vagy Radeon 2×00-es videokártyával, az ne is álmodjon arról, hogy el tudja indítani a szoftvert a rendszerén.

Renqvist bejegyzése szerint az új 3DMark olyan effektusokat fog tartalmazni, melyek a DirectX 10-es változatára alapozva izzasztják majd meg a grafikus gyorsítókat. Ez már moziszerű élményt varázsol a kijelzőkre – igaz, az Nvidia a Geforce FX 5800-asa óta ígéri ezt a felhasználóknak. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy habár a látvánnyal nem lesz gond, a képkockák nem fognak tömött tucatnyi sorokban megjelenni másodperceként, még a legizmosabb videokártyák alatt sem. A 3DMarkok debütálása mindig egy nagyságrendű visszaesést hozott az elért pontok tekintetében, és egyben akadozó megjelenítést is – hiába no, a PC-seket ösztönözni kell a még újabb videokártyák megvásárlására.

Megjelenési időpont egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés