Connect with us

technokrata

Memóriakártya-SATA adapter

Laptop

Memóriakártya-SATA adapter

Hogyan gyorsíthatjuk fel rendszerünket régi, fényképezőgépekbe szánt memóriakártyával?

Többször beszámoltunk már a Solid State Disk (SSD) névre hallgató háttértárról, mely memórialapú adattárolási lehetőséget biztosít, kiiktatva a winchesterek mágneses, mechanikai alapokon megvalósuló működését. Ezek az eszközök azonban még meglehetősen drágák több tíz gigabyte-os kapacitás esetén; de 1-2 GB-nyi belőlük szintén jó szolgálatot tehetne. És tehet is, egy nemrég bejelentett új adapternek köszönhetően.

Az Addonics Technologies egy olyan, mindössze 36 dollárba (7 ezer forint) kerülő eszközt mutatott be, amellyel a CompactFlash (CF) I/II kártyákat az adapterbe helyezve SATA felületen keresztül csatlakoztathatjuk rendszerünkhöz. A 2,5 colos méretű helyekre is beférő készülék így „hagyományos” háttértárként válik láthatóvá a számítógépben, mintha egy új merevlemezt szereltünk volna be. Sőt, az eszköz még bootolható is, vagyis egy kisebb méretű operációs rendszer esetén teljes mértékben kiiktathatóvá válik a winchester.

Mi jellemzi még a SATA adaptert? A bele helyezett kártyákkal olyan háttértárolóhoz juthatunk, amelyek támogatják a DMA és Ultra DMA módokat. Nem igényel speciális drivereket, és kompatibilis a következő operációs rendszerekkel: DOS, Windows 3.1, NT4, 98SE, ME, 2000, XP, Vista, Mac OS X, Linux.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle