Connect with us

Hirdetés

technokrata

Noteszgép bambuszból

Laptop

Noteszgép bambuszból

Az igazán környezetbarát hordozható számítástechnika.

Számos újítása miatt szerepelt már az Asus notebookrovatunkban. Írtunk a Lamborghinivel kötött megállapodása révén megalkotott extravagáns noteszgépéről, és szót ejtettünk szénszálas hordozható számítógépéről. Foglalkoztunk azon speciális asztali videokártyájával, melyet notebookokhoz lehet csatlakoztatni, illetve beszámoltunk a még jobb bővíthetőséget célzó Asus kezdeményezésről is. Ezúttal a gyártó „zöld” irányba tett lépéséről adunk számot.

Nemrég jelentette be ugyanis a vállalat Ecobook névre keresztelt eszközét, amely egy eddig még nem használt anyagot alkalmazott a kis számítógép vázának kialakításához. A külsejét bambusz borítja, belül pedig fából készült tartóelemeket találunk – műanyag csak a készülék legbelső borításánál található. Az Ecobookokat nem fedi semmilyen festék, kémiai bevonat; ez az odafigyelés elősegíti az elavulttá váló készülékek újrafeldolgozását (a műanyag is eleget tesz a reciklálhatóság feltételének).

Részletes technikai paraméterei azért nem ismertek egyelőre, mert az Asus csak 2008-ban tervezi piacra dobni a távol-keleti érzést hordozó noteszgépet. Emiatt nem tudni a készülék tömegéről sem, ami pedig nagyobb lehet a hagyományos laptopokhoz képest, a faalapú ház miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés