Connect with us

technokrata

Asztali gépeket szégyenít meg az új Toshiba notebook

Laptop

Asztali gépeket szégyenít meg az új Toshiba notebook

A gyártó megújította a már eddig is csúcskategóriásnak számító Qosmio laptopját.

Többször is írtunk már a távol-keleti vállalat desktop replacement, azaz asztali számítógépeket leváltani hivatott modelljéről. A Qosmio G40-es, mely e sorozat legújabb példánya, ismét ráncfelvarráson esett át. Kijelzője maradt a szokásos, 17 colos méretű; a szélesképernyős kialakítású LCD1920x1200 pixeles natív felbontással rendelkezik. Ami érdekesebb, hogy az Nvidia legújabb, DirectX 10-es videovezérlője látja el adatokkal a kijelzőt: egy 512 MB-nyi saját memóriával rendelkező Geforce 8600M GT áll a felhasználó rendelkezésére.

Az Intel vadonatúj, Santa Rosa nevű mobilplatformjára alapul az egész noteszgép, így nem meglepő, hogy egy Core 2 Duo processzor teljesít benne szolgálatot (a T7300P változat). Emellé 2 GB-nyi operatív tár jutott, így Windows Vista alatt is zökkenőmentesen futhatnak még a mai játékok is. A programok mintegy 400 GB-nyi tárterületen terjeszkedhetnek el: a Qosmio G40-es két darab 200 GB-os merevlemezt tartalmaz. Amennyiben ez sem lenne elég, akkor a HD DVD-R meghajtó gondoskodik arról, hogy egyszerre akár 20 GB-nyi adatot is kiírhassunk egy optikai lemezre.

A HDMI 1.3-as változatát is támogató hordozható számítógép várhatóan június környékén kerül forgalomba az öreg kontinensen. Nem lesz olcsó, de a fenti tulajdonságok predesztinálják a magas árat: 3000 euró körüli összeg kerül majd az árcédulára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle