Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elavult notebookok

Laptop

Elavult notebookok

Újat venne? Nem kell, inkább fejlesszen!

Habár többször is szóba hoztuk már a hordozható számítógépek nehézkes bővítését, és beszámoltunk egy-egy fejlesztésről is, ami ezen hivatott változtatni, a noteszgépek gyártói között mindmáig nem terjedt el egyetlen megoldás sem. Ennek valószínűleg két fő oka van: az egyik az ár – az elemeire szedhető és bővíthető laptopok többe kerülnének, mint az összeintegrált noteszek,ezt a pluszt pedig sokan nem fizetnék meg. A másik, hogy a gyártók nem akarják megváltoztatni a status quo-t; jelenleg ugyanis a felhasználók lecserélik notebookjukat, ha elavultnak érzik, és ez érthetően több bevételt jelent, mintha csak például a videokártyát cserélnék ki.

Nos, az Asus változtatni látszik ezen a trenden: a közeljövőben bemutatni tervezett C90-es modell lesz (a gyártó állítása szerint) minden idők leginkább átváltoztatható noteszgépe. Szinte mindent kicserélhet benne a tulajdonosa, ha elavultnak érzi: a processzort, a videokártyát, még a 15,4 colos LCD-t is (bár ezt bizonyára nagyobbra nem lehet majd átszerelni). Pedig a kis gép nem indul rosszul, hiszen a legújabb Conroe processzorarchitektúrát támogatja, illetve a wireless csatlakozások közül már a 802.11n szabvánnyal rendelkező hálózati eszközökkel is fel tudja venni a kapcsolatot.

A NotebookReview.com értesülései szerint az Asus azt ígérte, hogy a fentieken túl az optikai meghajtót, a merevlemezt és a memóriát is alig néhány perc alatt le lehet majd cserélni. Kérdés persze, hogy egy elavult memóriafoglalattal mit tehet az ember, ha az alaplap maga nem cserélhető; de ne legyünk telhetetlenek. Még több kép a valóban moduláris noteszgépről itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés