Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sebességbajnok: 20x-os DVD-író a Samsungtól

Laptop

Sebességbajnok: 20x-os DVD-író a Samsungtól

Egy- és kétrétegű lemezek

Az SH-S203 a világon a leggyorsabban írja a jelenleg a piacon kapható DVD+R/-R és DVD+R DL lemezeket, és támogatja a DVD-RAM, továbbá az összes ismert ismert CD/DVD formátumot.

A Samsung új SH-S203 optikai meghajtója az első SATA 20X-os sebességgel író Super-WriteMaster DVD-író. Az SH-S203 a Samsung állítása szerint a világon a leggyorsabban írja a jelenleg a piacon kapható DVD+R/-R és DVD+R DL lemezeket, és támogatja a DVD-RAM, továbbá az összes ismert ismert CD/DVD formátumot. A meghajtó a DVD±R lemezeket 20X, a DVD-RAM-ot 12X, a DVD+R Dual Layer-t 16X, a DVD-R Dual Layer-t 12X, a DVD+RW-t 8X és a DVD-RW lemezeket 6X sebességgel írja. Az over speed technológiának köszönhetően ráadásul a lemezek a névleges írási sebességüknél gyorsabban is elkészíthetők. Például egy 16X írható lemezt megírhatunk 20X sebességgel, vagy egy 12X lemezt 16X sebességgel.

Az SH-S203 egy valódi 20X DVD író. A piacon több olyan készülék is kapható, amelyet 20X írónak tüntetnek fel, de valójában nem képes 20X sebességgel írni. A Samsung 20X Super-WriteMaster írójának egy átlagos 4,7 GB DVD±R adatlemez elkészítése 4 perc 38 másodpercet vesz igénybe, ami 12%-os sebességnövekedés, de egy átlagos 4,7 GB-os DVD-RAM lemez megírása sem tart tovább 17 percnél.

A meghajtó SATA csatolón keresztül kommunikál a rendszerrel. A Samsung is követi a számítógépekben egyre inkább elterjedő SATA interfészt, és meghajtóit SATA csatolóval is elérhetővé teszi. A 20X LightScribe DVD író természetesen PATA interfészes és hamarosan külső változatban is elérhetővé válik.

Az SH-S203-hoz mellékelt szoftverek segítségével a felhasználók elkészíthetik zenei, videó, fotó és adat lemezeiket. A Samsung a meghajtó firmware-ének frissítésében is segít felhasználóinak: a vállalat drive-jai beépített Firmware Live Update programmal rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók ingyenesen tölthessék le a frissítéseket. Emellett olyan technikák gondoskodnak a zökkenőmentes írás biztosításáért, mint a SAT, a TAC és a Double OPC. A SAT (Speed Adjustment Technology) olyan írási sebességet állít be, amely garantálja, hogy az adatok hibátlanul kerüljenek a lemezre. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a pontos írást szolgálja: segítségével a lencse finoman elhajlik, ha úgy érzékeli, hogy írás közben a nyers lemez is elmozdult helyzetben van. A Double OPC (Optimum Power Control) optimalizálja a lézer energiáját, miután mind a lemez belső, mind a külső részein ellenőrizte az írási teljesítményt.

A Samsung SH-S203-ban további megoldások segítik a biztonságos és halk írást. A Buffer Under Run Free Techology megbízható, nagy sebességű írást garantál, segítségével elkerülhetők a Buffer Under Run hibák, míg a Magic Speed és ABS (Automatic Ball Balancing System) elsősorban a vibrációt és a zajt csökkenti. A meghajtó tervezésénél és előállításánál maximálisan figyelembe vették a környezetvédelmi előírásokat, a készülék megfelel a RoHS előírásnak is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés