Connect with us

technokrata

Sebességbajnok: 20x-os DVD-író a Samsungtól

Laptop

Sebességbajnok: 20x-os DVD-író a Samsungtól

Egy- és kétrétegű lemezek

Az SH-S203 a világon a leggyorsabban írja a jelenleg a piacon kapható DVD+R/-R és DVD+R DL lemezeket, és támogatja a DVD-RAM, továbbá az összes ismert ismert CD/DVD formátumot.

A Samsung új SH-S203 optikai meghajtója az első SATA 20X-os sebességgel író Super-WriteMaster DVD-író. Az SH-S203 a Samsung állítása szerint a világon a leggyorsabban írja a jelenleg a piacon kapható DVD+R/-R és DVD+R DL lemezeket, és támogatja a DVD-RAM, továbbá az összes ismert ismert CD/DVD formátumot. A meghajtó a DVD±R lemezeket 20X, a DVD-RAM-ot 12X, a DVD+R Dual Layer-t 16X, a DVD-R Dual Layer-t 12X, a DVD+RW-t 8X és a DVD-RW lemezeket 6X sebességgel írja. Az over speed technológiának köszönhetően ráadásul a lemezek a névleges írási sebességüknél gyorsabban is elkészíthetők. Például egy 16X írható lemezt megírhatunk 20X sebességgel, vagy egy 12X lemezt 16X sebességgel.

Az SH-S203 egy valódi 20X DVD író. A piacon több olyan készülék is kapható, amelyet 20X írónak tüntetnek fel, de valójában nem képes 20X sebességgel írni. A Samsung 20X Super-WriteMaster írójának egy átlagos 4,7 GB DVD±R adatlemez elkészítése 4 perc 38 másodpercet vesz igénybe, ami 12%-os sebességnövekedés, de egy átlagos 4,7 GB-os DVD-RAM lemez megírása sem tart tovább 17 percnél.

A meghajtó SATA csatolón keresztül kommunikál a rendszerrel. A Samsung is követi a számítógépekben egyre inkább elterjedő SATA interfészt, és meghajtóit SATA csatolóval is elérhetővé teszi. A 20X LightScribe DVD író természetesen PATA interfészes és hamarosan külső változatban is elérhetővé válik.

Az SH-S203-hoz mellékelt szoftverek segítségével a felhasználók elkészíthetik zenei, videó, fotó és adat lemezeiket. A Samsung a meghajtó firmware-ének frissítésében is segít felhasználóinak: a vállalat drive-jai beépített Firmware Live Update programmal rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók ingyenesen tölthessék le a frissítéseket. Emellett olyan technikák gondoskodnak a zökkenőmentes írás biztosításáért, mint a SAT, a TAC és a Double OPC. A SAT (Speed Adjustment Technology) olyan írási sebességet állít be, amely garantálja, hogy az adatok hibátlanul kerüljenek a lemezre. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a pontos írást szolgálja: segítségével a lencse finoman elhajlik, ha úgy érzékeli, hogy írás közben a nyers lemez is elmozdult helyzetben van. A Double OPC (Optimum Power Control) optimalizálja a lézer energiáját, miután mind a lemez belső, mind a külső részein ellenőrizte az írási teljesítményt.

A Samsung SH-S203-ban további megoldások segítik a biztonságos és halk írást. A Buffer Under Run Free Techology megbízható, nagy sebességű írást garantál, segítségével elkerülhetők a Buffer Under Run hibák, míg a Magic Speed és ABS (Automatic Ball Balancing System) elsősorban a vibrációt és a zajt csökkenti. A meghajtó tervezésénél és előállításánál maximálisan figyelembe vették a környezetvédelmi előírásokat, a készülék megfelel a RoHS előírásnak is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek