Connect with us

technokrata

Everest 4.0 – akár a Sidebaron is

Laptop

Everest 4.0 – akár a Sidebaron is

Megjelent a számítógépünket a legutolsó bitmorzsáig elemezni képes alkalmazás legújabb változata.

A kanadai Lavalys bejelentette az Everest termékcsalád 4.0-s verziójának általános hozzáférhetőségét; a hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftver több technikai újítást és számos finomítást tartalmaz. Az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) támogatásával például a 4.0-s verzió még több szervermenedzsment és állapotfigyelő opciót nyújt a rendszeradminisztrátoroknak. A vállalati felhasználók pedig kiaknázhatják az új IPMI rendszerekben rejlő lehetőségeket szervereik biztonsági és stabilitási megfigyelésére. A megújult verzió támogatja az ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) nyílt szabványát is, mely lehetővé teszi az operációs rendszer számára a magasabb szintű energiagazdálkodást a szabványnak megfelelő számítógépeken.

Az átalakított hardverfigyelő modul több mint hetven új adatot közvetít a felhasználó számára, ilyen például a memória órajel, a CPU szorzó, a CPU FSB és a GPU órajel. A szintén továbbfejlesztett, rendszerstabilitást tesztelő modul a korábbi verzióknál még körültekintőbben ellenőrzi a hardverhibákat. Tartalmaz továbbá egy új, Buffered Write elnevezésű tesztet is, melynek segítségével mérhetjük az merevlemez és a flash meghajtók pufferelt írási sebességét.

Az OpenGL információk bővítésével már a videoadapterek, a textúraméretek, valamint a vertex és fragment program-felhasználási képességekről is tájékoztat az Everest. Az Nvidia GeForce 8800 GTS/GTX videokártyák és az nForce 650i és 680i lapkakészletek legújabb technológiáinak támogatásával kombinálva pedig még átfogóbb segítséget nyújt a grafikai hardverek területén. Létrejött a hardverfigyelő modul transzparens integrálása is a Windows oldalsávba (Sidebar). Ezáltal még könnyebbé válik a hardverfigyelés, például a hőmérséklet, a feszültség és a ventilátorsebesség valósidejű mérésével. Újdonság még az AMD Quad FX (4×4) platform támogatása is, ennek lelkét az AMD Athlon 64 FX-70 családba tartozó kétmagos processzorai adják.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle