Connect with us

technokrata

Playstation, Xbox, és a nevető harmadik

Laptop

Playstation, Xbox, és a nevető harmadik

A Nintendo konzolja mindenkit lenyom.

Az Xbox 360 jelent meg először a piacon. A Playstation 3 hordozott magában először következő generációs optikai lejátszót. Mit tud felmutatni a Wii? Kissé elmaradott grafikát, szűkösebb játékkínálatot, és egy be nem járatott márkanevet. Mégis jobban fogy, mint a másik két játékgép, köszönhetően annak, hogy a fejlesztők arra koncentráltak, hogy valóban újat alkossanak – ez pedig a Wii force feedbackes vezérlője, amely sokkal jobban bevonja a felhasználókat a virtuális világokba, mint a billentyűzet, az egér vagy akár a korábbi gamepadek. A mozgásérzékelős eszközzel lehet boxolni, baseballozni, horgászni; gyakorlatilag bármilyen, a valós életben elvégezhető kéz/karmozgás szimulálható vele – ha a játékos veszi a fáradtságot a tévé előtti hadonászásra.

Az NPD Group felmérése szerint februárban az Egyesült Államokban 127 ezer darab Playstation 3 talált gazdára, míg Xbox 360-ból 228 ezer fogyott el. A kettő összesen alig múlja felül a távol-keleti Nintendo teljesítményét: Wiiből ugyanis 335 ezer darab kelt el az év második hónapjában. Ugyan a Microsoft újgenerációs konzoljából többet adtak el eddig összesen (5 millió darabot) az észak-amerikai országban, de ennek a közel egy évvel korábbi piaci megjelenés az oka. A Wii és a PS3 egyszerre debütált tavaly novemberben, és míg a Sony új üdvöskéjéből „csupán” 1,1 milliót tudtak eladni, addig a Nintendo 1,86 milliótól „szabadult meg”.

Gaming first – ezen szlogen alatt fut a konzol, amely elsősorban nem a játékfüggőket igyekszik megnyerni, nem azokat az embereket, akik minden multimédiás tulajdonságot egyetlen gépben szeretnének megszerezni. A Nintendo üzletpolitikája az (volt), hogy az újszerű élményre vágyó, csak játszani kívánókat célozza meg, és – az adatok szerint – bejött ez a hozzáállás. Mindemellett sokat jelenthet az alacsony ár is: a PS3 600 dollárról, az Xbox 360 400 dollárról indult, ezzel szemben a Wii 250 dollárért megvásárolható.

Mindazonáltal nem lefutott még a meccs, az év végére sokan a harmadik generációs Playstationt várják befutónak. Tovább nehezíti a Wii kibontakozását, hogy a Microsoft játékgépéhez egy játékos átlagosan 5,4 szoftvert vesz meg, míg a Wiinél ez az arány 2,8, vagyis a szélesebb játékpaletta komoly hátrány lehet még a konzolnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek