Connect with us

technokrata

Még nagyobbra hízott a BSA

Laptop

Még nagyobbra hízott a BSA

Az illegális szoftverhasználatot visszaszorítani hivatott szervezet újabb tagokkal gyarapodott.

Négy információtechnológiai cég, a Tekla, a Monotype Imaging, a CA és az EMC lett a vezető szoftver- és hardvergyártókat tömörítő Business Software Alliance (BSA) legújabb tagja. A finn Tekla Csoport az építőiparban, az energiaellátásban és a közszférában alkalmazott szoftvermegoldások területén dolgozik. Az espooi székhelyű cég Finnország egyik legrégebbi szoftvergyártó vállalata, amely 1966-os megalapítása óta sikeresen építette ki nemzetközi tevékenységét. A Tekla Stuctures program ma már a világ 80 országában kapható; a vállalat a BSA európai, közel-keleti, afrikai, ázsiai és csendes-óceáni régiókban folytatott illegális szoftver ellenes küzdelméhez csatlakozott.

A massachusettsi Woburnben működő Monotype Imaging digitális betűkészlet előállításával foglalkozik. Az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában jelen lévő cég a BSA globális tagjaként csatlakozott a szervezethez, és a mintegy 85 országra kiterjedő, illegális szoftverhasználat elleni, illetve a stratégiai programok alakításában vesz részt. „A BSA-val való együttműködésünk révén tudatosítani kívánjuk, hogy a betűkészlet szoftverek is szellemi tulajdont képeznek, és ezen a téren is mennyire fontos a jogszabályoknak való megfelelés.” – mondta David DeWitt, a Monotype Imaging alelnöke.

A new yorki székhelyű, 15.000 embert foglalkoztató CA a világ egyik legnagyobb információ technológiai menedzsmentre szakosodott szoftvergyártó cége. A CA a BSA-nak a szoftver- és hardvergyártó cégeket tömörítő stratégia tanácsának lett tagja. A vállalaton kívül negyedikként, az informatikai infrastruktúra technológiák és megoldások kifejlesztésével és előállításával foglalkozó EMC lett – szintén a BSA stratégia tanácsi – tagja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek