Connect with us

technokrata

Az első HD DVD-írós notebook

Laptop

Az első HD DVD-írós notebook

A Toshiba történelmet írt.

Nem meglepő, hogy a HD DVD szabvány mögött álló cégek egyik vezéralakja jelent meg a piacon először olyan hordozható számítógéppel, mely következő generációs optikai meghajtóval van ellátva, áll a Toshiba Qosmio Q30-as noteszgépéről szóló tájékoztatóban. A Japánban múlt hétvégén piacra került készülék írni is tudja ezeket a lemezeket, és a HD DVD-R alapú filmek olvasásával is megbirkózik.

A laptop alapját egy 2 GHz-es Core 2 Duo processzor adja, mely a számítási teljesítmény megfelelő mértékét biztosítja. Erre szükség is van, hiszen a 17 colos, szélesképernyős kijelzőn 1920×1280 pixeles felbontású képek, videók megjelenítésére van lehetőség, ekkora adatfolyam kezeléséhez pedig már izmos CPU kell. A közel 5 kilogrammos tömegű Qosmio igazi kis multimédiás központ: 320 GB-nyi háttértárral rendelkezik, melyekre bőven fér adat; ráadásul a digitális TV tuner segítségével televíziós adásokat is lehet nézni rajta. Természetesen támogatja a HDMI (high definition multimedia interface) kimenetet.

Nem meglepő, hogy a technokrata szigetországban került először forgalomba – csak a japánok képesek egy ilyen masináért közel 3100 dolláros árat kifizetni. Mindazonáltal – a korábbi modellekhez hasonlóan – az új Qosmio előbb-utóbb a világon máshol is kapható lesz. És nem is kerülnek hozzá túl sokba a lemezek: a Hitachi Maxell az üres, egyrétegű (azaz 15 GB-nyi kapacitással bíró) HD DVD-R korongokat körülbelül 12 dolláros (1500 jenes) áron kínálja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle