Connect with us

technokrata

Microsoft Office-t 3000 ezer forintért

Laptop

Microsoft Office-t 3000 ezer forintért

Új kísérlet: vásárlás helyett kölcsönzés.

Szinte minden fizikai eszköz kölcsönözhető: autó, porszívó, DVD – arról azonban nem hallottunk eddig, hogy szoftverek esetében is mód lenne erre. A Microsoft pedig éppen most folytat egy olyan programot, melynek keretei között a szoftverkölcsönzésben rejlő lehetőségeket vizsgálja: havi 15 dollárért (átszámítva 3000 forintért) kínálja Office 2003 irodai alkalmazáscsomagjának bérlését.

Egyelőre Dél-Afrikában, Mexikóban és Romániában fut a program és az igények felmérése; Redmond arra kíváncsi, hogy a felhasználók hogyan fogadják az ötletet. A vállalat szóvivője szerint lehetőséget nyújtanak arra, hogy a számítógép előtt ülők úgy jussanak egy eredeti Microsoft Office 2003 birtokába, hogy azért nem kell egyszerre nagy összeget kifizetniük – ez rugalmasságot jelenthet számukra.

Hasonló kezdeményezésre eddig csak az amerikai kontinensen volt példa: tavaly indították el Flexgo nevű projektjüket, melyben a felhasználók egy komplett számítógépet vehettek meg előre telepített Windows XP-vel és más microsoftos szoftverekkel. Ezért jóval kevesebbet kellett fizetniük, mintha az alkalmazásokat is megvásárolták volna, cserébe előre kifizetendő kártyákat kellett venniük, amikkel adott ideig használhatták a PC-t. Habár átütő sikert nem értek el a programmal, Brazíliában mégis eredményesnek nyilváníthatták: azok 31 százaléka, akik a Flexgo PC-ket igénybe vették, úgy nyilatkozott, hogy a szoftvereket nem vásárolták volna meg, ha ebben a konstrukcióban nem férhettek volna hozzájuk.

Már régóta dolgozik azon a Microsoft, hogy a szegényebb országok felhasználóit a kalózszoftverektől a legális változatok beszerzése felé mozdítsa el (itt van mindjárt példának Románia), ezzel is növelve bevételeit. Mivel azonban a programok árát mérsékelni nem kívánta a vállalat, ezért alternatív megoldásokkal kell kísérleteznie – ilyen a fent ismertetett kölcsönzés. Ennek szélesebb körű elterjedése előtt azonban a vállalatnak ki kell értékelnie az eddigi eredményeket, és csak azután dönt arról, hogy bővítse-e az alkalmazások és/vagy a résztvevő országok körét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle