Connect with us

technokrata

Analóg kamera képei teljes képsebességgel IP-n keresztül

Laptop

Analóg kamera képei teljes képsebességgel IP-n keresztül

Az Axis bemutatta a teljes képsebességet nyújtó rack-es videó szerver megoldását, válaszul arra a növekvő igényre, hogy az analóg videó kamerák integrálhatók legyenek IP hálózatokba.

Az Axis Communications bemutatott egy videó szerver megoldást, ami magába foglal egy racket beépített switch-csel, mellyel akár 3 Axis blade videó szervert is támogathat. Az új AXIS 243Q Blade Video Serverrel együtt a rackes megoldás 12 analóg videó kamera jelét tudja átalakítani, ezáltal segítve a felhasználót, hogy távolról elérhessen digitális videót teljes képsebességgel IP hálózaton keresztül. A kínált megoldás ideális kaszinók, repülőterek és forgalom megfigyelésére, valamint ott, ahol szükség van egy analóg videó rendszer átalakítására nagy teljesítményű, digitális megoldássá.

„Az egyre gyorsabban bővülő high-end videó szerverek piaca teljes képsebességet igényel vagy 30/25 képet másodpercenként és csatornánként MPEG-4 vagy Motion JPEG videó formátumban. Az AXIS 243Q Blade és AXIS 291 1U rack megoldás együtt eleget tesz ennek a követelménynek” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója, az Axis Communications magyarországi disztribútorának képviselője. „Ez a megoldás költséghatékony, könnyű telepíteni és engedi, hogy az analóg videó rendszereket használók is kihasználhassák a nagy teljesítményű, IP-alapú digitális megoldások előnyeit.”

Az AXIS 243Q Blade akár 4 analóg kamera jelét is át tudja alakítani kiváló minőségű, villódzásmentes digitális videóvá. 30/25 (NTSC/PAL) képet küld másodpercenként és csatornánként 4CIF-ben, MPEG-4 vagy Motion JPEG tömörítésben. Ezen felül számos fejlett funkciót kínál mint például videó mozgás érzékelés, képfeltöltés, valamint programozott és triggerelt esemény funkciók riasztás értesítővel. A videó szerver beépített soros portján keresztül támogatja az analóg pan/tilt/zoom kamerák ellenőrzését távolról. A széleskörű biztonsági tagoltság, mint összetett felhasználói elérési szintek, HTTPS kódolás, IEEE 802.1X és IP cím szűrés biztosítja a biztonságos videó kezelést és konfigurációt. Az AXIS 243Q támogatja a Quality of Service (QoS), IPv6 és IPv4 címeket is.

Az AXIS 291 1U Video Server Rack egy költséghatékony, 19-inch rack, ami 3 cserélhető Axis blade videó szervert tud tárolni. A beépített Gigabit switch-csel és egy Ethernet port használatával a rack 4-12 analóg kamerát tud IP-alapú megoldássá átalakítani. Az AXIS 291 1U-nak hálózati, soros port és I/O csatlakozója van a hátoldalán és integrált tápegységgel rendelkezik. A rack lehetővé teszi a blade videó szerverek üzem közbeni gyors cseréjét, ezáltal nincs szükség áramtalanításra telepítéskor vagy bladek cseréjénél.

Az AXIS 243Q Blade és az AXIS 291 1U termékek piacradobásával párhuzamosan a cég jelentősen csökkentette a meglévő videó szerver kínálatának árát.

„A napjainkban egyre jobban erősödő elmozdulás az analóg megoldásoktól az IP-megfigyelés irányába magával hozza azt az igényt, hogy nagy teljesítményű videó szerver megoldásokat nyújtsunk különböző típusú installációkhoz” – mondta Bata Miklós. „A meglévő videó szerver portfóliónk árának csökkentésével szeretnénk a piacba vetett hitet és elszántságot demonstrálni, valamint lehetővé tenni minél nagyobb számú felhasználó számára, hogy részesüljön a modern, IP-alapú videó megfigyelés előnyeiből.”

A termékek támogatják a piac legtöbb applikációs szoftverét az AXIS Application Development Partner programon keresztül, például a magyar fejlesztésű NetAVIS-t.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp