Connect with us

technokrata

Csak konkrétan: mi megy Vista alatt?

Laptop

Csak konkrétan: mi megy Vista alatt?

Pontos lista a Vista-kész szoftverekről.

Tegnap jelent meg egy rövid, összefoglaló cikk arról, hogy felhasználói szemmel milyen hibák keserítik meg a „vistások” életét (bővebben itt). Ezzel ellentétben most arról ejtenénk pár szót, hogy mi megy Windows Vista alatt, azaz mely szoftverek képesek együttműködni a Microsoft következő generációs operációs rendszerével.

A lista jóval szűkebb, mint szeretnénk, de azért a főbb alkalmazások így is megtalálhatók rajta. A Microsoft által közzétett és karbantartott felsorolás két részre bontja az alkalmazásokat: az első (szűkebb, mindössze 104 elemet tartalmazó) lista a „Windows Vistára hitelesítve” minősítést megszerző programokat tartalmazza. Néhány példa: CorelDRAW Graphics Suite X3 13.2, Microsoft Office 2007 (természetesen elemeivel együtt), Nero 7 Premium 7.7.4742 (ami mindjárt kétszer is szerepel), Trend Micro AntiVirus 15.0.0.1197 stb.

„Együttműködik a Windows Vistával” – ezt a minősítést kapta a második, népesebb (jelenleg összesen 683 tagot számláló) lista, ahol többek között az alábbi alkalmazásokat találjuk meg: ABBYY FineReader 8.0, Avast! Antivirus 4.0.121.0, AutoCAD 2008 angol változat, Autodesk 3ds Max 9 32-bit, Google Desktop és az Internet Explorerhez készített Toolbar, Sony Sound Forge 9.0.245 stb. A teljes lista ezen a linken böngészhető végig.

Habár a felsorolásban nem szerepel, de a következő játékok biztosan futnak Vista alatt (saját tapasztalat alapján): Call of duty 2, Flatout 2, Armies of Exigo; sőt, még az idestova 10 éve megjelent Diablo 2 is működésre bírható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle