Connect with us

technokrata

Apple notebook, winchester nélkül

Laptop

Apple notebook, winchester nélkül

Újabb nagy név a flash-memóriás adattárolás mellett.

Az AppleInsider értesülései szerint az Apple vissza kíván térni a subnotebookokhoz: ezek a hordozhatóságot maximális mértékben szem előtt tartó noteszgépek könnyűre és kicsire terveztettek. Az információk értelmében már idén júniusban megjelenhet egy Macbook subnotebook, mely több szempontból is figyelmet érdemel.

Egyik legfontosabb jellemzője az lesz, hogy nem tartalmaz mozgó alkatrészeket. Nincs benne optikai meghajtó (aminek elhagyása egyébként az ilyen kis noteszgépeknél bevett gyakorlat), valamint winchesterrel sem rendelkezik – Steve Jobs cége a NAND-flash adattárolás mellett tette le a voksát. Energiahatékonyság szempontjából is kedvező választás, illetve a fizikai hatásokkal szemben is ellenállóvá teszi a hordozható masinát, adatátviteli sebességét tekintve pedig jóval fürgébb lehet a korábbi példányoknál.

Mindezt a japán piacon való visszaesés indukálhatja: a világ harmadik legnagyobb gazdaságával bíró szigetországban az utolsó lezárt pénzügyi negyedévben mintegy 14 százalékkal estek az Apple eladásai. A közismerten kütyümániás japánok vásárlói bizalmát hódíthatja vissza az amerikai vállalat az új subnotebookkal. Remélhetőleg a kis készülékből nemcsak a távol-keletre, hanem a világ más piacaira, például Európába is jut majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp