Connect with us

Hirdetés

technokrata

OxygenOffice Professional: a Microsoft Office ingyenes alternatívája

Laptop

OxygenOffice Professional: a Microsoft Office ingyenes alternatívája

Az OpenOffice.org különleges, kibővített kiadása, amely hozzácsomagolt kiegészítők tekintetében múlja felül az eredeti terméket.

Az OxygenOffice Professional 2.1.0 egy nyílt forráskódú, ingyenes, nagy tudású irodai programcsomag, amely alkalmas szövegszerkesztési, táblázatkezelési, bemutató-készítési, adatbázis-kezelési és rajzolási feladatok megvalósítására, számos operációs rendszer alatt. A programcsomag a kor igényeinek megfelelő eszköz, amelynek működése nagymértékben hasonlít a kereskedelmi forgalomban lévő hasonló célú programcsomagokhoz. Azokkal ellentétben, az OxygenOffice Professional teljesen ingyenes és szabadon használható tetszőleges számú számítógépen, bármilyen célra, magánszemélyek és vállalkozások esetében egyaránt.

Az OxygenOffice Professional alapját adó OpenOffice.org fejlesztését a Sun Microsystems végzi több céggel és az OpenOffice.org önkéntes közösségével együttműködve. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány koordinálja a Sun Microsystems Magyarországgal karöltve, szintén az önkéntes közösség segítségével. Az OxygenOffice Professional és az OpenOffice.org technikai támogatása önkéntes, közösség alapú és nem garantált.

A magyar OxygenOffice Professional 2.1.0 változata az alábbi kiegészítőket tartalmazza:
– több mint 3200 elemből álló képtár
– több mint 60 magyar nyelvű sablon, változatos témákban, s ennél bővebb külföldi nyelvű sablontár angol és német nyelven
– több mint 90 Impress bemutatóháttér
– Visual Basic for Application (VBA) makrófuttatási lehetőség a Calc-ban (tesztelésre)
– további magyar nyelvű kézikönyv, amely elérhető a Súgó menüből is
– további szótárak számos külföldi nyelvhez
– külön Professional csomagok a Linux telepítőben
– Wikipedia gyors elérését szolgáló eszköztár
– kibővített színpaletta
– kibővített súgó menü, alapértelmezetten bekapcsolt részletes tippek

További újdonságok
– szabványos bővítése az OpenOffice.org forráskódjának, így a továbbfejlesztések a legegyszerűbben elvégezhetők
– az OpenOffice.org nyelvi eszközeinek alkalmazása révén az összes, OpenOffice.org által támogatott nyelvhez készülhet OxygenOffice Professional változat

Az OxygenOffice Professional változat forráskódja teljes mértékben kompatibilis a hivatalos OpenOffice.org forráskóddal, így továbbfejlesztése, más nyelvi változatok megjelenése közösségi alapokon végezhető. Az szoftver jelenleg magyar, angol, német, olasz, francia, török és grúz nyelvekre érhető el. A nyelvi támogatás a felhasználói felületet, a súgót és általában a helyesírás-ellenőrzőt foglalja magába. Érdekességként készült egy öt nyelvet (magyar, angol, német, olasz, francia) összefogó Windows-os telepítő is.

Az OxygenOffice Professional 2.1.0 – megfelelő bináris csomagjai – telepíthető Windows és Linux operációs rendszerekre (technikai okokból ez utóbbi halasztást szenvedett.)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés