Connect with us

technokrata

Microsoft Office: kimarad a következő verzió

Laptop

Microsoft Office: kimarad a következő verzió

Szerencsétlenséget hozna a 13-as szám?

Egyes források (például az AeroXperience blog) szerint a Microsoft Office soron következő verziója nem a 13-as, hanem a 14-es számozást kapja. Erre a döntésre pusztán babonából jutottak a redmondi szoftverfejlesztőnél: a tizenhármas számot túl szerencsétlennek tartották ahhoz, hogy az Office 2009 első felében kiadni tervezett következő generációját jelölje. Így az irodai programcsomag jelenleg Office 14 néven fut a fejlesztők körében.

Erre a változatra egyébként minden korábbinál többet, évente közel 1 milliárd (!) dollárt tervez költeni a szoftverfejlesztő. A kutatás-fejlesztés így közel 20 százalékkal kerül majd többe Redmondnak, mint az Office 2007 esetében. Ennek első eredményét a tervek szerint 2008 első felében láthatjuk – az Office 14 ekkor jelentkezik első bétaverziójával (a második béta még ugyanezen év második felében várható). És ezt követően sem áll meg az élet: a Microsoft elkötelezte magát az irodai programcsomag 2-3 évenkénti nagyobb frissítése mellett.

Milyen újdonságok várhatók majd az alkalmazáscsomagban? Továbbra is a már 25 éve felállított alapfunkciókat fejlesztik tovább a programozók; kiemelten pedig három területre koncentrálnak. Ezek: vállalati tartalommenedzsment, kommunikáció és együttműködés, illetve üzleti eljárások. Emellett továbbfejlesztett kereséssel, az összetett dokumentumok és tartalom tovább fokozott menedzsmentjével gazdagodik az Office, illetve az olyan termékek, mint a Sharepoint offline használatának továbbfejlesztésével.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp