Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Fujitsu Lifebook: vékonyabb, könnyebb, kevesebbet fogyaszt

Laptop

Új Fujitsu Lifebook: vékonyabb, könnyebb, kevesebbet fogyaszt

Új LED-es technológia a fejlődés szolgálatában.

Mindössze 1,3 kilogramm (optikai meghajtóval együtt!) a Fujitsu legújabb, Lifebook P7230-as notebookjának a tömege, ám a hordozható számítógép mégsem emiatt érdemel nagyobb figyelmet. Az eddig csak a Sony és az Asus noteszeinél alkalmazott LED backlit technológia alkalmazása tette lehetővé, hogy a 10,6 colos képátlóval bíró LCD a korábbi modellekhez képest 15 százalékkal keskenyedjen (a teljes vastagság nem éri el a 3 centimétert). A hátsó megvilágítást alkalmazó LED-es megoldás emellett jótékony hatással van az akkumulátor biztosította üzemidőre is, valamint színben gazdagabb képek megjelenítésére képes.

Egyre ritkábban látni új számítógépekben egymagos processzort, így szinte felüdülés, hogy a P7230-asba egy 1,2 GHz-es órajelű Core Solo U1400 lapka jutott. Az ultraalacsony feszültségű (ULV) kialakítás szintén növeli az egy akkumulátortöltéssel biztosított üzemidőt. Szabványos, 667 MHz-en üzemelő DDR2 memóriák jutottak a kis készülékbe, mely egy 40 GB-os merevlemezzel és egy DVD/CD-RW meghajtóval is rendelkezik. Természetesen képes vezetékmentes hálózati kapcsolatra (802.11a/b/g), illetve a biztonság fokozása végett ujjlenyomat-olvasóval is ellátta a gyártó. Ez a modell 1700 dolláros áron kerül forgalomba, operációs rendszer gyanánt pedig a Windows Vista Basic változatát kapja a felhasználó (azaz a 3D-s kezelőfelület, az Aero nem jár hozzá).

1900 dollárért kicsit többet lehet kisajtolni a masinából: a 60 GB-os winchesterre a forgalmazó a Windows Vista Business változatát telepíti, és az optikai meghajtó kétrétegű DVD-k égetésére is képes. A család csúcskategóriáját pedig közel 2200 dolláros áron lehet beszerezni: ez 80 GB-os merevlemezzel, 2.0-s Bluetooth támogatással, portreplikátorral és integrált webkamerával van felszerelve. Mindegyik modell nagyjából 6 órányi folyamatos működésre képes az alapakkumulátorával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés