Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vistás notebook 100 ezerért

Laptop

Vistás notebook 100 ezerért

Átszámítva ennyiért kínálja a Wal-mart egyik noteszét – kérdés, megéri-e a pénzét?

A Windows Vista megjelenésével megugrott a számítógépek számítási és kapacitásbeli képességeivel szemben támasztott követelmények szintje: elsősorban az 1 GB-nyinál nagyobb memóriát hálálja meg az operációs rendszer, de nyilván nem érzi magát rosszul egy új, Core architektúrás processzoron sem. Persze ezek nem feltétlenül szükségesek, és az amerikai Wal-mart ezt a piaci rést igyekszik kiaknázni. Nemrég bejelentette ugyanis az első olyan notebookot, melyet 500 dollárért tervez forgalomba hozni.

Az Everex Stepnote VA4101M modell 15,4 colos LCD-vel rendelkezik, egy 1,46 GHz-es órajelen futó Celeron M processzor dolgozik benne, mely 512 MB-nyi memóriából képes kiolvasni az adatokat. Ez a konfiguráció pedig az Aero grafikus felület számára már biztosan nem elég, vagyis – ahogy mondani szokás – az ördög a részletekben rejlik. Aero nélkül viszonylag jó teljesítménnyel működhet rajta a Windows Vista (már persze alapfeladatok, úgymint szövegszerkesztés, webezés, zenehallgatás stb. esetén); kérdés, hogy így mi értelme van a Microsoft új operációs rendszerére váltani. Mert habár nem a 3D-s kezelőfelület a legfontosabb újítása az OS-nek, az a leglátványosabb, a hétköznapi felhasználót leginkább megragadó motívuma – ha erről le kell mondani, kétséges, hogy lesz-e, aki megveszi a „Vista-kész” masinát.

Természetesen integrált grafikus vezérlővel rendelkezik a hordozható számítógép, melyben egy 60 GB-os kapacitással rendelkező merevlemez tárolja az adatokat. Windows XP alá pont megfelelő, de Vistára váltóknak nem javasolnánk…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés